ALTO'dan Eğitim Seferberliği

08.01.2008
ALTO; iş makinası operatörlük, emlakçılık, ingilizce (orta ve ileri düzeyde), yönetici asistanlığı ve sekreterlik, besin hazırlama ve saklama, bilgisayarlı muhasebe, tesisatçılık ve ilk yardım kursu düzenlenecek.

Aliağa Ticaret Odası, İlçe Halk Eğitim Merkezi İşbirliğiyle Mesleki eğitim programları düzenlemeye başlıyor. Proje kapsamında ilk olarak; İş Makinası Operatörlüğü, Emlakçılık, İngilizce (Orta ve İleri düzeyde), Yönetici Asistanlığı ve Sekreterlik, Besin Hazırlama ve Saklama, Bilgisayarlı Muhasebe, Tesisatçılık ve İlk yardım kursu düzenlenecek. Kurslara başvurular ve ön kayıt işlemleri Aliağa Ticaret Odası’na şahsen ya da 0232 616 4151 dahili 18 nolu telefona başvurarak yapılacak.

Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın dış göç sonucu hızla artan nüfusunun beraberinde işsizlik sorununu getirdiğini ifade ederek bu soruna Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenecek meslek eğitim programlarıyla çözüm arayacaklarını söyledi.

-POTANSİYEL İŞGÜCÜ NİTELİKLİ HALE GETİRİLECEK-

Aliağa’da iş arayan potansiyel işgücünün büyük bölümünün bir meslek sahibi olmadığını kaydeden Saka, “İşsizliğin her geçen gün arttığı kentimizde, iş bekleyen gençleri sertifika programlarıyla meslek sahibi yaparak iş bulma imkânlarını arttırmak istiyoruz. Özellikle iş dünyası nitelikli eleman, ara eleman bulamamaktan şikâyet ediyor. Bu amaçla, Aliağa Ticaret odası olarak Halk Eğitim merkezi ile işbirliğinde çeşitli kurslar açıyoruz. İş Makinası Operatörlüğü, Emlakçılık, İngilizce (Orta ve İleri düzeyde), Yönetici Asistanlığı ve Sekreterlik, besin Hazırlama ve saklama, Bilgisayarlı Muhasebe, Tesisatçılık ve İlk yardım kursu ön kayıtlarını almaya başladık. Bu İşbirliğimiz gelecek aylarda farklı meslek dallarında ve sektörlerde teorik ve pratik eğitimi de içerecek şekilde geliştirilecek” dedi.

- İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK-

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Başbakanlığın, Eğitim ve öğretimde koordinasyonu sağlamak amacıyla geçtiğimiz Temmuz ayında yayınladığı genelgeyle kamu ve özel kurumlar tarafından yapılacak eğitim ve sertifika programlarının Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilmesi kararı olduğunu hatırlattı. Saka, “Başbakanlığın 2007/17 sayılı genelgesiyle; Kamu ve Özel sektör kuruluşların hizmet içi eğitim dışındaki her türlü eğitim ve öğretim hizmetinde Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılması kararı duyurulmuştur. Yine bu eğitimlerde verilecek sertifikaların mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olması gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası olarak bu genelgeden hareketle İlçe milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı İlçe Halk Eğitim Merkezimizle işbirliği gerçekleştirdik. Bundan böyle İlçemizde potansiyel işgücünü nitelikli hale getirecek bir çok eğitim programı gerçekleştireceğiz” dedi.

-YAPILACAK  İLK EĞİTİM PROGRAMLARI-

Aliağa İlçe Halk Eğitim Merkezi ile Aliağa Ticaret odası’nın işbirliği halinde çeşitli eğitim programları gerçekleştireceğini ifade eden Saka, ilk olarak iş makinesi operatörlüğü, Emlakcılık, Tesisatçılık, orta ve İleri düzeyde İngilizce kursları, besin hazırlama ve Saklama, İlk Yardım eğitimi ile Yönetici Asistanlığı ve Sekreterlik kurslarının başlatılacağını söyleyerek eğitimlere katılmak isteyenlerin şahsen ya da 0232 616 4151 dahili 18 nolu telefondan ön kayıt yaptırabileceğini  söyledi.

ALİAĞA TİCARET ODASI İLE HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE ÖNCELİKLİ OLARAK BAŞLATILACAK KURSLAR:

İş Makinası Operatörlüğü

Emlakçılık

İngilizce (Orta ve İleri düzeyde)

Yönetici Asistanlığı ve Sekreterlik

Besin Hazırlama ve Saklama