Aliağa Fotoğraf Kulübü kuruldu

25.12.2007
Aliağa Ticaret Odası’nın desteğiyle “Aliağa Amatör Fotoğraf Kulübü” kuruldu. Kulüp, İlçede çeşitli eğitim, sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleşmesini sağlayacak

Aliağa’nın ilk Amatör Fotoğrafçılık topluluğu, Aliağa Ticaret Odası’nın katkılarıyla oluşturuluyor. Aliağa Ticaret Odası’nın desteğiyle Ares Fotoğrafçılık koordinatörlüğünde “Aliağa Amatör Fotoğraf Kulübü” kuruldu. Kulüp, İlçede çeşitli eğitim, sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleşmesini sağlayacak

Aliağa Fotoğraf Kulübü, çalışmalarına  Aliağa Ticaret odası seminer salonununda düzenlenecek eğitim seminerleriyle Ocak ayının ilk haftasında faaliyetlerine başlayacak.

Eğitim Seminerlerinde, Fotoğraf makinalarının etkili kullanımı, fotoğrafta ışık, filtreler, Çekim teknikleri, Kompozisyon gibi teorik derslerin yanında pratik uygulamalar gerçekleştirilecek. Seminer süresince teorik dersler yanında, uygulama için 4 gezi düzenlenecek. Fotoğrafçılıkta uzman kişiler tarafından kulüp üyelerine eğitimler verilecek. Kulüp üyeleri tarafından çekilen fotoğraflar sergilenecek.

Aliağa ve çevresindeki Fotoğrafseverleri bir çatı altına toplama amacıyla Aliağa Ticaret Odası öncülüğünde kurulan “Aliağa Fotoğraf Kulübü” nün kentin önemli bir sosyo-kültürel aktivite merkezi olacağını söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Aliağa Fotoğraf Kulübü, Odamız öncülüğünde fotoğrafa ilgi duyan fotoğraf severleri getirerek aliağa’da sosyal bir aktivite alanı oluşturmak amacıyla 2007 Aralık ayında kurulmuştur. Fotoğrafı sevdirmek, yaygınlaştırmak, fotoğraf severlere bilimsel yöntemlerle fotoğraf bilgisi verip daha ileri düzeye getirmek ve aynı zamanda, Aliağa Ticaret Odası üyeleri arasında fotoğraf aracılığı ile sıcak ve sosyal ilişkiler kurulmasına yardımcı olmak amacıyla faaliyet gösterecek.” Dedi.

Aliağa Fotoğraf Kulübü’ üyelerinin çekecekleri her fotoğraf karesiyle Aliağa’nın bugünün geleceğe taşınacağını söyleyen Saka, “Fotoğraf kulübümüzde, amatör fotoğrafçılığa meraklı üyelerin katkılarıyla; aliağa’nın tarihi, kültürel ve sosyal dokusu fotoğraf kareleriyle geleceğe taşınacak. Etkinlikler;  eğitim, fotoğraf şenliği, sergi  ve geziler şeklinde dört ana kategoride gerçekleşecek” dedi.

Fotoğrafseverler, Aliağa’da etkinliklere katılabilmek için ARES Fotoğrafçılık Ltd. Şti’ne şahsen ya da 0232 616 1878 nolu telefonla başvuracak.

Afiş Görseli için tıklayınız