EBİLTEM Proje Pazarı’na büyük ilgi

15.12.2007

Ege Üniversitesi EBİLTEM’in düzenlediği ve Aliağa Ticaret Odası tarafından da desteklenen “Inno-Venture 2007” Proje Pazarının ikinci gününde farklı firmaların çeşitli ürünleri tanıtıldı.

Yeni konu ve yatırım arayışı içersinde olan sektör temsilcileri ile araştırma kurumları etkinlikte bir araya geldi. E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Ünaldı Gübre Sanayi A.Ş Yönetim Kurlu Başkanı Dr. Oğuzhan Ünaldı EBİLTEM ile yapmış oldukları çalışmalar sonucu ihracatlarında büyük artışlar oluğunu söyledi.

Ünaldı “EBİLTEM ile uzun süren toplantılar düzenledik. Bize uzman atadı. 3 buçuk ay boyunca birlikte çalıştık. Mücadelemiz açısından bu tür işbirlikleri çok önemli. İhracatımızda büyük artışlar oluyor. Bu kapsamda AB ülkeleri, Türk Cumhuriyetlerine önemli ihracatlar yaptık. Yunanistan ile de ticari ilişkiler içersindeyiz ” dedi.

Panelde yer alan bir başka firma AKZO Nobel Kemipol A.Ş adına konuşma yapan Dr. Okan Oyman şirketleri hakkında bilgi verdi. 62 bin çalışanı olan Global bir şirket olduklarını belirten Oyman “”araştırma ve geliştirme çabalarına önem veren bir şirketiz. 2006 yılında araştırmalara 366 milyon dolar yatırım yaptık.” dedi.

Yapılan konuşmaların sonunda katılımcı firma yetkililerine EBİLTEM Md. Yardımcısı Doç Dr. Ünal Rıza Yaman tarafından başarı plaketi verildi. Panel sergi alanında projelerin tanıtımı ve ikili görüşmeler şeklinde devam etti.