Aliağa Ticaret Odası seçimi yapıldı

16.03.2005
Aliağa Ticaret Odası seçimlerinde 169 oy alan Adnan Saka, yeniden Oda başkanlığına seçildi

Aliağa Ticaret Odası seçimlerinde 169 oy alan Adnan Saka, yeniden başkan oldu.

174 oydan 169'unu alarak yeniden Aliağa Ticaret Odası başkanlığına seçilen Adnan Saka, "Bu seçimlerde Aliağa Ticaret Odası olarak değişim gerçekleştirdik. Hem meslek komitelerimize hem de meclisimize yeni genç arkadaşlarımızı aldık. Aliağa'da önemli başarılara imza atan genç arkadaşlarımızın dinamizmini, bizim tecrübelerimizle birleştirerek önemli hizmetler vereceğiz. Aliağa Ticaret Odası, bugün yaptığı seçimlerle değişimi gerçekleştirdi" diye konuştu.

Kendisine güven oyu veren oda üyelerine de teşekkür eden Saka, "Hem odamıza hem de Aliağamız'a yakışan, demokratik ve sakin bir seçim gerçekleştirdik. Bunun için tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye gibi büyük yapısal dönüşüm yapmak zorunda olan bir ülkede, örgütlenmeyi sağlayan, üyelerinin kalite standartlarını yükselten, hizmet üreten ve çağdaş dünyadan çözümler sunan meslek odalarının üyelerini iyi temsil etmesi gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası yönetimi olarak biz de, bu inançla bir dönem daha çalışmalarımızı aynı şevk ve inançla yapacağız" diye konuştu.

Aliağa'nın Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip bir ilçe olduğunu belirten Adnan Saka, "Demir çelikten petro kimya sektörüne, Petkim-TÜPRAŞ'tan gemi söküme, doğalgaz enerji çevrim santralinden LPG-LNG depolama dolum tesislerine kadar birçok hayati sektörün konuşlandığı bir ilçede ticari yaşama yön verebilmek için tüm çabayı göstereceğiz. Sanayi kenti Aliağa, globalleşen dünyada Doğu Akdeniz'de ticaretin yeni kalbi olacak" şeklinde konuştu.

935 üyeden 174'ünün oy kullandığı seçimlerde, 169 oy geçerli kabul edilirken, sandıktan 1 boş, 4 de geçersiz oy çıktı. Aliağa Ticaret Odası konferans salonunda yapılan seçimlerde 9 meslek komitesinden 88 meslek komitesi üyesi ve 20 meclis üyesi de belirlendi.