ALTO'dan vergi indirimine destek

24.12.2004
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, hükümetin kurumlar, gelir vergisi ve KDV oranlarının düşürülmesi kararının, kayıt dışı ekonomiyi azaltacağını ve ülke ekonomisine olumlu katkı yapacağını söyledi.

Bir açıklama yapan Saka, iş dünyasının üzerindeki ağır vergi yükünün yıllardır ülke ekonomisinin ayağına vurulmuş bir pranga olduğunu ifade ederek, "AB'den müzakere tarihi aldıktan hemen sonra yapılan vergi oranlarında indirim açıklaması, iş dünyasının ayağındaki prangayı kıracaktır. Bu ülkede üreten, istihdam oluşturan, eşit rekabet koşullarının olmadığı bir dünya ticaret ortamında var olmaya çalışan sanayici ve ticaret erbabımızın üzerindeki ağır vergi yükü, yeni yatırım ve istihdam imkanlarının oluşturulmasının önündeki en büyük engeldir. Hükümetin açıkladığı vergi indirimleri sevindiricidir. Ancak henüz yolun başındayız. Bu oranlar daha aşağıya çekilmeli" dedi.

Vergi oranlarının düşürülmesinin kayıt dışı ekonominin de kayıt altına alınmasında etkin olacağını sözlerine ekleyen Aliağa Ticaret Odası başkanı Adnan Saka, "Bazı ürünlerde indirilen KDV oranlarının alanının genişletilmesi gerekiyor. Vergi oranlarının düşürülmesi vergi geliri kaybını da önler. Bu indirimler gelir vergilerinin artmasına neden olacaktır. Vergi kaçağını önlemenin yolu da buydu" şeklinde konuştu.