ALOSBİ'de altyapı ihalesi başlıyor

30.07.2002

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde 922 hektarlık bir alan üzerine kurulacak olan ve hizmete girdiğinde Aliağa başta olmak üzere yörenin çehresini değiştirecek Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) önümüzdeki aylarda altyapı ihalelerinin yapılacağı açıklandı.

Aliağa'ya gelerek Organize Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulunan ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Aliağa Ticaret Odası'nda yaptığı açıklamada, organizedeki sanayi işletmelerinin hizmete girmesiyle Aliağa yöresinde işsizliğe son verileceğini ifade etti.

"Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin toplam alanının yüzde 50'si sanayi tesislerine ayrıldı. Sanayi alanı, çeşitli büyüklükteki 394 sanayi parselinden oluşuyor. Bunun dışında kalan alanda ise idari ve sosyal merkez, eğitim tesisleri, teknopark, fuar ve iş merkezi alanı, sosyal etkinlik alanları ve yeşil alanlar yer alacak" diyen Atıl Akkan, "Organize Sanayi Bölgesi Aliağa için bir büyük fırsat. Organize, İzmir'in en önemli noktalarından biri olan Aliağa'ya önemli katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

Aliağa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan, ALOSBİ'nin alt yapı ihalelerinin iki ay içinde yapılacağını, daha sonra alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını bildirerek, "Ben bir sene önce üyelerimize, 'Aliağa Organize Sanayi Bölgesi çoklu hedefleri içeren, bugünü geleceğe bağlayan, ülkesini seven, geleceğine yatırım yapan çalışkan ve üretken insanların oluşturduğu bir birlikteliğin eseri olacaktır' demiştim. Bizim üyelerimizle birlikteliğimiz bir yıl içinde ekonomik sıkıntılara rağmen daha da güçlenerek devam etti. Hedeflerimizden şaşmadan, tedbiri elden bırakmadan, üyelerimizin emeklerini bizlere aktardığı birikimlerinin sorumluluğunu taşıyarak güzel gelişmeler kaydettik. Üst üste gelen krizin ve yönetim yanlışlıklarının ülkemizi zora soktuğu şu dönemlerde bile zorlanmalara rağmen hedeflerimizden pes etmedik. Az emekle daha çok kar getirecek başka seçeneklere yönelmek ülkemizin geleceğini ağır bir ipotek altına almakla eş değerdir. Biz, üretimi artırmak için, yatırım yapmak için çabalıyoruz. İki ay içinde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihaleleri tamamlanacak. İhalelerin ardından hızlı bir şekilde hemen altyapı çalışmalarına başlayacağız" dedi.