ALTO Üyeleri ALOSBİ'yi gezdi

05.08.1999

Aliağa'da altyapı çalışmaları devam eden ve tam kapasite ile kurulduğunda Türkiye'nin en büyük OSB'si olacağı belirtilen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni (ALOSBİ) ziyaret eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, yapılan çalışmaları yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve meclis üyeleri, ALOSBİ arazisinde yapılan altyapı çalışmalarının hızla sürmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Saka, OSB'de fabrikaların kurulmaya başlamasıyla birlikte, bölgenin sosyo-ekonomik çehresinin değişeceğini belirterek, "Aliağa OSB'nin bölgemizde meydana getireceği ticari, ekonomik ve sosyolojik değişime, herkesin hazırlıklı olması gerekiyor. Bugün, Aliağa ticari yaşamına yön veren odamız meclisinin çok değerli üyeleriyle, OSB sahasındaki çalışmaları görmek için geldik. Aliağamızı çok güzel bir gelecek bekliyor. Altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor" diye konuştu.

ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Saka, "Enerji santrallerinin olması, sanayicinin kaliteli ve kesintisiz enerji ihtiyacına cevap verecek. Limanlara yakınlık, ayrıca Çanakkale ve Soma bağlantısıyla İstanbul hattına ulaşım büyük avantaj. Yine ALOSBİ'de bir ilki geçekleştirerek Kunduz Barajı'nın yapılıp işletilmesi hakkını aldık. ALOSBİ'de, hiçbir eksiği bulunmayan, modern bir sanayi kenti doğacak" şeklinde konuştu.

Aliağa Ticaret Odası Meclis üyelerine, ALOSBİ'nin hedeflerini, "İstihdamı sağlamak ve bölgenin ülke ekonomisine katkısını artırmak, planlı kentsel ve bölgesel kalkınmayı sağlamak, toplu konut projeleri ile uydu kentler oluşturmak" şeklinde açıklayan Adnan Saka, "Binlerce yıllık medeniyetler beşiği olan Ege Bölgesi, ALOSBİ ile ekonomik alanda yeniden şaha kalkacak. Karayolu, denizyolu ve demiryolu ağıyla bütün ulaşım ve diğer altyapı olanaklarına sahip olan ALOSBİ'ye, bütün yatırımcılarımızı davet ediyoruz" dedi.

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz, ALOSBİ'nin bölgede oluşturacağı istihdam kapasitesi ile önemli bir soruna çözüm imkanı sağlayacağını ifade ederek, "Bugün Aliağa OSB'de yaptığımız inceleme, çok faydalı oldu. Altyapı çalışmalarının çok hızlı ilerlediğini ve tam kapasite ile faaliyetlerin sürdüğünü gördük. Aliağa'nın hemen yanında böylesi büyük bir şantiye sahasını görmek gurur verici. Aliağa OSB'nin, Aliağa ticaret ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum" ifadelerinde bulundu.