ALTO'dan üyelerine Onur belgesi

06.05.2004

Aliağa Ticaret Odası 10 yıl ve 10 yılı aşkın süredir ticari faaliyetini sürdüren üyelerine onur belgesi dağıttı. Aliağa Ticaret Odası Meclisi'nin aldığı karar uyarınca yapılan etkinlikte, üyelerin firma kuruluş yıldönümlerine göre 10 yıl ve üzeri ticari faaliyette bulunan kişi ve kurumlara onur belgesi verildi. Belge dağıtım töreni Aliağa'da 10 yıldan fazla ticari faaliyetini sürdüren 220 işadamı ve kurumun temsilcilerini biraraya getirdi.

Törene, Aliağa Kaymakamı E.Osman Bulgurlu, TÜPRAŞ Bölge Müdürü Timuçin Serez, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Güngör, Cumhuriyet Savcısı Levent Hardalaç da katıldı.

Törende Dönmez Kollektif Şirketi ile 49 yıllık en eski üyesi Zeki Dönmez'e belgesini Aliağa Kaymakamı Osman Bulgurlu verdi. Saka Beton firmasıyla ödülünü alan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka'da belgesini Kaymakam Bulgurlu'nun elinden aldı.

Törende, konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 1991'de kurulup, 1992'de faaliyete başlayan Aliağa Ticaret Odası'nın üyelerinin katkılarıyla her geçen gün daha iyi hizmet verdiğini belirterek, "10 yılda, 21. yüzyılın Aliağası'na yakışan bir hizmet binası yaptık. Bizler, ilçemizde ticaretin gelişmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ticaret yapmak, üretmek üzere Aliağa'ya gelen herkesi Aliağalı kabul ediyoruz. üyelerini müşteri olarak gören bir anlayışla çalışan odamız üyelerin menfaatlerini korumak için elinden gelen çabayı yapmaktadır" dedi.

Aliağa'yı önümüzdeki yıllarda büyük bir gelişme potansiyelinin beklediğine işaret eden Saka, "Aliağamız birkaç yılda inanılmaz ölçüde büyüyecek. Aliağa OSB yakında faaliyete geçiyor. 50 bin kişinin çalışacağı, tamamı özel sektörün yatırımı olan bir kuruluş burası. Türkiye son 15 yılı krizlerle geçirdi. Üyelerimizin bu zorlu yılları geride bırakarak ayakta kalması bizleri sevindirmektedir" dedi.

Törende konuşan Aliağa Kaymakamı Osman Bulgurlu ise ticari yaşamda sürekliliğin önemine dikkati çekti. İlçede faaliyet gösteren bankaların şube müdürlerine belgelerini veren Kaymakam Bulgurlu, "Ben daha önce Sivas Suşehri kaymakamıydım. Suşehri 1950'li yıllarda 10 banka şubesi olan bir yer. 1998'e gelindiğinde 6 tanesi kapandı. Bankalar niye kapandı. Banka müdürlerim bunu çok iyi bilir. Bankaların sonunu hazırlayan, parayı elden ele dolaştırıp, ticaretin içine sokmayan tefecilerdir. Türkiye'de tefecilerin cezaevine atıldığı ilk yer Suşehri'dir. Ondan sonra bankalar kapanmadı" dedi.

Aliağa'da bankaların faaliyet göstermesinde ilçedeki ticari çevrelerin büyük katkısı olduğunu kaydeden Bulgurlu, "Sizler, kaderinize razı değilsiniz. Elinizdeki sermayeyi ticarette, sanayide kullanıyorsunuz. Bunun aracı olan bankalar ve sizler güçlü oluyorsunuz, dolayısıyla büyüyorsunuz" diye konuştu.