ALTO'dan Tüketici kitabı hizmeti

26.06.2003
Tüketici Hakları Derneği Aliağa Şubesi, Aliağa Ticaret Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası biraraya gelerek "Tüketici Hakları ve Hak Arama Yolları" adıyla bir kitap yayınladı.

"Tüketici Hakları ve Hak Arama Yolları" adlı bu kitabın dün esnaflara ve Aliağa halkına dağıtımı yapılmaya başlandı.

Kitabı esnafa birlikte dağıtan Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ile Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, esnafın tüketici haklarını gözetmesiyle esnaf- tüketici ilişkilerinin gelişeceğini söylediler.

Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, esnaf-müşteri ilişkilerinin ve tüketici haklarının, Aliağa ekonomisinin gelişimini de olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. "Artık ticarette başarıya giden yol tüketici haklarından geçiyor" diyen Saka, "Serbest piyasa ekonomisinde tüketicinin pek çok seçeneği var. Böyle bir ortamda tüketici, mal ve hizmeti güvendiği yerden almak istiyor. Tüketicinin güvenini kazanmak ise tüketici haklarına önem vermekten geçer" dedi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ise 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un esnaflara bir takım yükümlülükler getirdiğini belirterek, "Tüketici haklarına riayet ediniz. Zira esnaf ve tüketicinin biri olmazsa diğeri de bir anlam ifade etmez. İki tarafın da hak ve sorumluluklarını bilerek, bilinçli hareket etmesinden Aliağa kazanacaktır" şeklinde konuştu.

"Tüketici Hakları ve Hak Arama Yolları" adlı kitapçıkta; 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu, ayıplı mallar, kredi kartı, taksitle satış, malın geri iadesi ve satış sözleşmeleri olmak üzere birçok konuda ayrıntılı bilgi veriliyor.

Ayıplı mal ya da hizmet alan tüketicinin hangi kurumlara nasıl müracaat edeceğinin de ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı kitapçığın, tüm ilçeye dağıtımı sürerken, Aliağa Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tüketici Hakları Derneği Aliağa Şubesi'nden alınabileceği belirtiliyor.