ALTO, KOSGEB'i Aliağa'da tanıttı

18.04.2003

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Aliağa Ticaret Odası, küçük ve orta ölçekli işletmelere destek veren KOSGEB imkanlarını tanıtan bir seminer düzenledi.

Aliağalı girişimcilerin ilgi gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan KOSGEB İzmir Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı, 2003 bütçesinin geçmiş yıllara oranla çok yüklü olduğunu ve işletmelerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirterek, sanayiciyi kendileri ile tanışmaya davet etti.

Çanakçı, yazılım, eğitim, yurtiçi-yurtdışı fuar, istihdam gibi birçok hizmet çeşidinde verdikleri desteklerin hibe şeklinde işletmelere sunulduğuna ifade ederek, "KOSGEB hizmetlerinden habersiz olan KOBİ'leri bizimle tanışıp desteklerimizden yararlanmaya çağırıyoruz. Buna vesile olarak Aliağa'ya bizi davet eden ticaret odasına teşekkür ediyorum" dedi.

Çanakçı, KOSGEB'in kamu kuruluşu mantığı ve işleyişinden çok farklı olduğunu belirterek, bürokratik engellerin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Ödemeleri, organizasyon bitiminin hemen ardından yaptıklarına dikkat çeken Çanakcı, "Firma bilgilerini veren her KOBİ destek ve hizmetlerimizden haberdar olabilir. 2002'de başvuran firmanın az olması nedeniyle KOSGEB olarak İzmir'de sadece 4 fuara destek verebildik. Bu yıl ise İzmir'de yapılacak 7 fuar için destekte bulunacağız" diye konuştu.

Toplantıyı düzenleyen Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka ise imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, bünyesinde 1-150 arası işçi çalıştıran işletmelerin KOBİ olarak tanımlandığını belirterek, Aliağa'da KOBİ'lere KOSGEB'in pek bilinmeyen proje ve imkanlarını anlattıklarını söyledi. Saka, "Bu hizmetimizin, hem ilçemiz için hem de ülkemiz için olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi.

KOSGEB tanıtım seminerini Siyasi parti ilçe başkanlarının yanı sıra, Aliağa Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ve oda başkanlarıyla çok sayıdaki işletme sahibi izledi.