Pazarda kıyma satışına tepki

18.12.2002
Halk pazarında halk sağlığını tehdit eden şekilde gıda maddeleri satıldığını tespit eden Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Kaymakamlığı'na ve Aliağa Belediyesi'ne yazı yazarak önlem alınmasını istedi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde cumartesi günleri sokak aralarında kurulan halk pazarında halk sağlığını tehdit eden şekilde gıda maddeleri satıldığını tespit eden Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Kaymakamlığı'na ve Aliağa Belediyesi'ne yazı yazarak önlem alınmasını istedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediyesi'ne yazdığı yazıda, Aliağa halk pazarında insan sağlığına zararlı şekil ve usullerde gıda maddeleri satıldığını belirterek, “Açıkta, toz toprak içinde gıda maddesi satılması, hem çağdaş kent görüntüsüne yakışmamakta hem de halk sağlığı inanılmaz derecede tehlikeye atılmaktadır” dedi.

“SEYYAR TEZGAHLARDA SERBEST”

Aliağa'da faaliyet gösteren kasaplarda hazır kıymanın satışının 2 yıldır yasak olmasına karşın pazaryerinde seyyar araba ve tezgahlarda tavuk ve hazır tavuk kıyması satılmasını eleştiren Adnan Saka, "Tavuk eti, çabuk bozulan bir gıdadır. Öyle ki, bunun hazır olarak bulundurulmasına ve satışına kasaplarda dahi izin verilmiyor. Ama halk pazarında, çok ilkel şartlarda bu satış yapılıyor. Halk sağlığının tehlikeye atılmaması için ilgili kurumların biran önce Pazar yerinde tavuk eti ve kıyması satışına engel olmalı ve sıkı denetim uygulamalı" dedi.