ALTO'da Operatör kursları

04.07.2002

Aliağa Ticaret Odası, Gemi Söküm Sanayicileri Derneği ve İzmir Makina Mühendisleri Odası işbirliğiyle Aliağa'da iş makineleri operatör kursu düzenlendi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın yoğun ve dinamik bir iş hayatı olduğuna dikkat çekerek, açılacak operatör kursuyla önemli bir ihtiyacın giderileceğini söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, törende yaptığı konuşmada, "Aliağa'da iş yaşamı her geçen gün hareketleniyor. Gemi söküm kuruluşlarından demir çelik tesislerine, petro kimya işletmelerinden her türlü hafriyat çalışmalarına kadar geniş bir alanda iş makinelerine ihtiyaç duyuluyor. Bu makinelerin bilinçli, ehliyetli ve bu işin eğitimini almış kişilerce kullanılması çok önemli" diye konuştu.

Saka, bu amaçla operatör kursu düzenlediklerini belirterek, "Biz de bu ihtiyacı görerek, iş makineleri kursu düzenledik. Bu kursu odamızla birlikte Gemi Söküm Sanayicileri Derneği ve İzmir Makina Mühendisleri Odası işbirliğiyle yapıyoruz. Kursu tamamlayanlar, Türkiye'nin her yerinde geçerli ve yasal 'İş Makinesi Operatörü Belgesi' alacak" dedi.

Operatör kursunun pazar günleri saat 09.30'da verileceği kaydedilirken, kursa katılmak isteyenlerin, sağlık heyet raporu, adli sicil belgesi, öğrenim belgesi fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikamet belgesi ve iki adet fotoğraf ile başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.