Ege İhracatçı Birlikleri ALTO’da

12.06.2002
Sanayi kuruluşlarının yoğun olarak bulunduğu İzmir'in Aliağa ilçesinde büyüyen ekonomik yapıda ihracatın öneminin giderek artması üzerine Ege İhracatçı Birlikleri Aliağa'da hizmet vermeye başlıyor.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın sanayi yoğunluğunun her geçen gün arttığını belirterek, "Aliağa'da Nemrut Limanlar bölgesindeki 10 iskelenin toplam yükleme boşaltma kapasitesi İzmir Alsancak Limanı'ndan çok daha fazla. Sadece 2001 içinde 3 bin 678 gemi gelmiş ve 7.221.065 ton yükleme 6.617.529 ton boşaltma yapmıştır. Toplam 13.838.594 ton yükleme boşaltma yapılan iskeleler, Alsancak Limanı'ndan daha fazla yükleme-boşaltma yapma kapasitesine sahip" dedi.

Aliağa'daki iskelelerden 1997 - 2001 itibariyle 5.252.160.271 ABD Doları ithalat, 1998 - 2001 arasında da 1.585.466.238 ABD Doları İhracat yapıldığını kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Ege İhracatçı Birlikleri, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'na bağlı bir kuruluş. Aliağamızda ihracat yapan ya da ihracata yönelmek isteyen üyelerimizin, Aliağa'nın yanı sıra Dikili, Bergama gibi yakın yerleşim yerlerinde ihracata yönelik çalışan firmalara yerinde hizmet verecek bu birlik kısa süre içinde faaliyete geçecek. Aliağa Ticaret Odası olarak bu birliğe binamızda bir yer tahsis ederek bölgemize hizmet vermeleri olanağını sağladık" diye konuştu.

Adnan Saka, Ege İhracatçı Birlikleri'nin ilçedeki ihracat potansiyelini açığa çıkaracağını ve ihracatı arttıracağını da savunarak, "Aliağa'ya ve ülkemize çok faydalı olacağına inanıyorum. Artık Aliağa'dan yapılacak ihracat daha hızlı ve yüksek olacak" şeklinde konuştu.