Petkim ve Tüpraş Esnafla buluştu

18.04.2002

İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Petkim ve Tüpraş'ın Satın Alma Müdürleri, Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen bir toplantıda Aliağa esnafıyla bir araya geldi.

Yıllardır Aliağa esnafı arasında "Petkim ve Tüpraş'ın alışverişlerini Aliağa dışından yaptığı" şeklinde bir yargı olduğunu belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, bu yargının tartışılması için Aliağa esnafı ile kamu kuruluşlarının dış alım müdürlerini bir araya getirdiklerini söyledi.

Toplantıda Aliağa esnafın sorularını yanıtlayan Petkim Satın Alma Müdürü Yavuz Aygün, Petkim olarak tüm alışverişleri Aliağa'dan yapmak istediklerini belirterek, "Ama maalesef Aliağa esnafı konuya duyarsız kalıyor. Aliağa'da hiç kimse iyi yapılan bir işi desteklemiyor. Esnaf, birbirinin kuyusunu kazıyor" dedi.

Aliağa esnafının özeleştiri yapması gerektiğini söyleyen Petkim Satın Alma Müdürü Aygün "Biz bir kamu kuruluşu olarak hiçbir alım ihalemizde partizanlık yapmıyoruz. Aliağa esnafı bunun bir ticaret olduğunu ve Petkim'den kaliteli ürün ya da hizmet alım isteminin doğallığını kabul etmesi gerekir" diye konuştu.

Toplantının diğer konuşmacısı Tüpraş Malzeme ve İkmal Müdürü Hüseyin Akalın ise, belli kural ve yönetmelikler çerçevesinde davrandıklarını kaydederek, "Aliağa esnafı ile diyalogumuz her geçen gün artıyor. Yaklaşık 50 Aliağalı firmayla diyalogumuz var. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Aliağalı bazı firmalarla İzmir, İstanbul firmalarıyla rekabet edebilir hale geldi" diye görüş bildirdi.

Mal ve hizmet alımlarında belli kritere göre iş verdiklerini hatırlatan Akalın, "Aliağa esnafı şikayet etmeyi bırakmalı ve hizmet sunum kalitesiyle kapasitesini arttırmalı. Bundan sonra kendine güvenen her firma ihalelerimize katılabilir" şeklinde konuştu.

Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda düzenlenen ve çok sayıda Aliağalı esnafın katıldığı toplantıda, esnafla Petkim ve Tüpraş satın alma müdürlerine sorular sorarak yanıt aradılar.