ALTO'dan Esnafa destek kampanyası

15.11.2001
Küçük esnafa destek vermek amacıyla Aliağa Ticaret Odası tarafından başlatılan kampanyanın, el ilanları vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, küçük esnafa destek vermek amacıyla Aliağa Ticaret Odası tarafından başlatılan kampanyanın, el ilanları vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son zamanlardaki ekonomik sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Aliağa'nın da içinde bulunduğu pek çok yerde küçük esnafın durumu hiç iç açıcı değil. Biz esnafımızın bu zor ve kritik gününde yanında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Birçok değerlerin kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde bu broşürleri hazırlatıp esnafımıza ve vatandaşlara dağıtıyoruz. El ilanımızın birincisinde, tacirin tanımı, kişisel dürüstlük, iş ilişkileri, müşterilerine karşı sorumlulukları, devletle olan ilişkileri, çevreye karşı sorumlulukları ve çevre ile olan ilişkilerini gündeme getirdiğimiz bilgilere yer verdik. İkinci el ilanımızda ise alış verişin tekelleştiğini belirtmek istedik" dedi.

"KÜÇÜK ESNAFA HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR"

Süper marketlerin küçük ve orta ölçekli esnafı yok etme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını belirten Saka, "Hepimizin bildiği gibi büyük market ve alış veriş merkezlerinin çoğalmasıyla birlikte, küçük ve orta ölçekli işletmeler kaybolma noktasına gelmektedir. Ancak şu unutulmamalı ki, mahallemizdeki bakkala her zaman ihtiyacımız vardır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Aliağa Ticaret Odası üyeleri de ilçe esnafına seslenerek, esnaflığın gereklerini layıkıyla yerine getirmelerini ve tüketiciye karşı saygılı olmalarını istedi.