İzmirli KOBİ'ler KOSGEB desteğini sevdi

01.12.2007
Aliağa Ticaret Odası’ndan Kobi niteliğindeki üyelerine çağrı: “KOSGEB veri tabanına girin, destekleri kaçırmayın”

Aliağa Ticaret Odası başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka, Türkiye’nin en önemli Sanayi Ticaret bölgelerinden Aliağa’da, en önemli ekonomik- sosyal sorunların başında işsizliğin geldiğini söyledi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin üretim süreçlerinde çeşitli ekonomik ve bürokratik güçlükler yaşadığına değinen Saka, işletmelerin finansa erişemediğini söyledi.

KOBİ niteliğindeki oda üyelerinin KOSGEB veri tabanında yer almasının bir çok avantaj sağlayacağını ifade eden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in İzmir2de istihdam, İhracat ve Gıda makine teçhizat destekleri hakkında istatistiki bilgiler verdi.

İZMİR’DE 234 İŞLETME İSTİHDAM DESTEĞİNDEN FAYDALANDI, 1000 KİŞİ İS SAHİBİ OLDU

Açıklamasında, KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü tarafından İzmir ilindeki sıfır faizli kredi desteklerine ilişkin görüşlere yer veren Saka ““KOBİ’lerin finansa erişim güçlüklerini dikkate alarak bunun çözümüne yönelik üretilen sıfır faizli kredi destekleri uygulaması halen sürmektedir. KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü verilerine göre 2007’de Başvurusu onaylanan 234 İşletme İstihdam desteğinden faydalanmış, bu destekle İzmir’de bin kişinin istihdamı sağlanmıştır. İzmir, bu kredi desteği kullanım sıralamasında Türkiye genelinde üçüncü sıradadır.” Dedi.

KOSGEB tarafından 234 İşletmeye verilen istihdam desteğiyle  16 milyon 370 bin YTL kredi hacmi yaratıldığını kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, bu kredi karşılığı KOSGEB tarafından bankalara 3 milyon, 579 bin YTL KOBi adına faiz ödemesi yapıldığını aktardı.

İHRACAT DESTEĞİNDE İZMİR İKİNCİ SIRADA

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in İhracat desteği uygulamasından İzmir2de 324 firmanın yararlandığı açıkladı. İzmir’in bu rakamla Türkiye ikincisi olduğunu nakleden Saka, “Sıfır faizli ihracat kredi desteğinden 324 firma yararlandı. Bu işlemle toplam 30 milyon 703 bin YTL kredi hacmi yaratıldı” dedi.

KOSGEB’in İzmir’de başarılı çalışmalara imza attığını ve tüm KOBİ’lere ulaşma gayreti içinde olduğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, bu kapsamda Odalarla da çok iyi ilişkilerin kurulduğunu ifade etti.

Saka, KOSGEB’in Gıda Makine Techizat desteğinden İzmir’de 24 firmanın yararlandığını, İzmir’in bu kredi kullanım desteğinde de Türkiye 3. sü olduğunu söyledi.

Aliağa’daki tüm KOBİ niteliğindeki Oda üyelerinin KOSGEB veri tabanına girerek mevcut ve gelecekte üretilecek desteklerden faydalanması gerektiğini kaydeden Saka, bu konuda Oda olarak da gayret göstereceklerini kaydetti.