Kaklıç, Kuzey Ege’ye can verir

30.11.2007
İzmir Ticaret Odaları İle Borsalar Yönetim Kurulları Ortak toplantısı Selçuk ilçesinde yapıldı. Toplantıda Aliağa Ticaret Odası’nın önerisiyle gündeme alınan Çiğli Kaklıç havaalanının sivil havacılığa açılması da görüşüldü.

İzmir ili Ticaret ve Sanayi Odaları İle Borsalar Yönetim Kurulları Ortak toplantısı İzmir’in Selçuk ilçesinde yapıldı. Toplantıda Aliağa Ticaret Odası’nın önerisiyle gündeme alınan Çiğli Kaklıç havaalanının sivil havacılığa açılması da görüşüldü.

Selçuk Müzesi Konferans salonunda Selçuk Ticaret Odası’nın ev sahipliğini yaptığı İzmir ili Ticaret ve Sanayi Odaları İle Borsalar Yönetim Kurulları Ortak toplantısı “Expo 2015 İzmir’e istiyoruz” sloganı yapıldı.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Cumhur Yelken, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Bergama Ticaret Odası Başkanı Ali İhsan Süter ve İzmir’in diğer Oda ve borsa başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda İzmir ilinin bir çok sorunu dile getirerek çözüm arandı.

ALTO’dan Öneri: Kaklıç Sivil ulaşıma açılmalı

Toplantıda Aliağa Ticaret Odası’nın önerisiyle gündem alınan Kaklıç havaalanının sivil havacılığa açılması konusu da görüşüldü. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İzmir’in kuzeyinin Türkiye’nin en önemli Sanayi, Tarım, Ticaret ve Turizm bölgesi olduğunu belirterek, “Kaklıç havaalanının sivil ulaşıma açılması bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılar” dedi.

İzmir’in Expo 2015’i alması halinde Gaziemir Adnan Menderes Havaalanının ihtiyacı karşılamayacağını kaydeden Saka, “Adnan Menderes Havaalanı 5 milyon kişi kapasiteli. Bu kapasite yakın bir gelecekte talebi karşılamayacak. Geçmişte İstanbul Kurtköy havaalanına karşı çıkıldı ama bugün Sabiha Gökçen adıyla Sivil havacılığın en önemli merkezi haline geldi. Özellikle İzmir’in çağdaş bir vizyonla geleceğini düşüneceksek ikinci bir havalimanı şart. Bu konuda Odalar olarak gerekli tavsiye kararlarını alarak takipçisi olalım” dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, Oda olarak Kaklıç havaalanının sivil ulaşıma açılması konusunda her türlü çabayı göstereceklerini kaydetti.

Toplantıda konuşan Selçuk Kaymakamı Aziz İnci ve Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür  Dünyanın 7.harikası olan Artemis Tapınağının İlçelerinde bulunmasının büyük bir şans olduğunu vurguladı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise “Tarım bu havzanın belkemiği. Havzada tarıma dayalı sanayi için OSB kurulması şart. Diğer yandan turizm önemli bir potansiyel olarak karşımıza çıkıyor. Efes Ören Yeri, Meryem Ana cazibe merkezleri ama eğer turistlerin daha uzun süreli konaklamalarını istiyorsak turizm planlamasının havzaya yayılması gerekiyor. Burada deniz,güneş, kum turizmi, kültür turizmi,doğa turizmi, gibi turizm çeşitli dallarını geliştirmek ve turizmi 12 ay canlı tutmak mümkün.” Dedi.