Anadolu OSB, ALOSBİ'yi örnek alacak

29.11.2007
İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulan 10 milyon m2 büyüklüğündeki Türkiye’nin en modern altyapısına sahip OSB’si ALOSBİ, ülkedeki OSB’lere örnek olmaya devam ediyor.

Ankara Anadolu OSB Mütevelli heyeti; Modern altyapısı, Galeri sistemleri ve başta enerji ve ulaşım olmak üzere yatırımcıya sunduğu birçok avantajlarıyla yatırımcıların ilgisini çeken Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BÖLGEDE İNCELEMEDE BULUNDULAR

Ankara Anadolu OSB Müteşebbis heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay Başkanlığındaki heyeti, bölge girişinde Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka karşıladı.  ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkan vekili Adnan Saka heyete bölgede yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi sundu. Anadolu OSB heyeti sunumun ardından bölgedeki altyapı çalışmaları, galeri sistemleri, Çakmaktepe Enerji Üretim Santralı ve yeni kurulan tesisleri ziyaret etti.

ALOSBİ’NİN ALTYAPISI JAPONYA’DAN ESİNLENDİ

Bölgenin Japonya’dan esinlenerek Türkiye’nin en modern altyapısına sahip OSB’si olduğunu kaydeden Saka, “Burada gelecek 50 yılın beklentileri düşünülerek altyapı ve diğer yatırımları gerçekleştirdik. Yatırımcımıza kaliteli ve kesintisiz enerji, doğalgaz, buhar veriyoruz. Barajımız var. Nemrut İskelelerine çok yakınız. Denizyolu, demiryolu, Havayolu ve Karayolu ulaşım avantajlarımıza sahip ALOSBİ’den başka Türkiye’de bir başka yatırım bölgesi yok. Bölgemiz, Türkiye'nin, küresel rekabet gücünü kanıtlayan en önemli eserdir. İnanıyoruz ki kısa sürede Türkiye'nin en önemli ihracat üssü olacak” dedi.

2008’DE YATIRIMLAR ARTACAK

Saka, “2008’de yatırımlarda büyük artış beklediklerini ifade eden Saka, “2007'de daha önce yatırıma başlayan tesislerle birlikte 11 tesis üretime başladı. Ülkede Seçimlerin bitmesinin ardından yatırımlarda son aylarda artış var. 2008’de ekonomik istikrarın sürmesiyle bu yıl faaliyete geçen firma sayının en az 2 katı artacağına inanıyoruz” dedi.

ALOSBİ’NİN MODERN ALTYAPISINI BİZ DE ÖRNEK ALACAĞIZ.

Ankara Anadolu OSB Müteşebbis heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da Ankara’da 400 hektarlık bir bölgede OSB kurduklarını ifade ederek “Aliağa OSB’nin ulaştığı başarılar yurt içi ve yurtdışında yakından biliniyor. Biz de yönetim kurulumuz ve müteşebbis heyet  üyelerimizle birlikte ALOSBİ’yi görmek ve yapılan çalışmaları incelemek istedik. Burada gördüklerimiz bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü 10 milyon m2 gibi dev bir alanda yapılan çalışmalar insanı gururlandırıyor. ALOSBİ’nin modern altyapısını biz de örnek alacağız. Bölgenin tarım arazilerine kurulmayarak tarıma elverişli olmayan bir arazide kurulması da büyük bir duyarlılık. Buraya Emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

Altyapı inşaatlarına 2008 haziran’da başlayacaklarını kaydeden Ankara Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, bölgede genel olarak Otomotiv yan sanayii tesislerinin kurulacağını kaydetti.

Ankara Anadolu OSB Heyeti:

Ankara Anadolu OSB heyetinde şu isimler yer aldı: Hüseyin Kutsi Tuncay (Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı) , Ahmet Şevki Oğan (Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkan vekili), Mehmet Akyürek (Müteşebbis Heyet üyesi), Akman Karakülah (Müteşebbis Heyet Üyesi), Şaban Demirbüken (Müteşebbis Heyet Üyesi), Erdoğan Bayraktar (Müteşebbis Heyet Üyesi), Özgür Savaş Özüdoğru (Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyesi), Suphi Değertekin (Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyesi), İhsan Gökçınar (Bölge Müdürü), Aygül Tatlı (Şehir Plancısı Bölge Müdür Yrd) , Osman İyimaya (Harita Müh), Kadir Genel (Harita Müh), Gamze Demirbüken (Maden Mühendisi)

Haber Fotoğrafları:

Foto 1