Foça’da Deniz Temizliği Şenliği

17.11.2007
Deniz sevgisi ve temizliği bilincini yerleştirmeyi ilke edinen Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile birlikte sahil beldelerindeki çalışmalarına devam ediyor.

Eski Foça’da 23–24 Kasım tarihlerinde Foça Belediyesi ile işbirliği halinde ilköğretim okulu öğrencilerine çizgi film ve tiyatro gösterisi eşliğinde eğitmen dalgıçlarla birlikte deniz temizliği ve sevgisi anlatılacak.

Çevre konusunda bireyleri aydınlatmak ve duyarlı hale getirmek amacı ile çalışmalarını sürdüren Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, genç nesillerin eğitimi konusunda pek çok projeye imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, eğitim dönemi içerisinde İzmir’de ilköğretim okullarında seminerler verilirken projenin sınırları genişletildi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi şimdi sahil kasabalarında çocuklarla buluşuyor. Çocuklara deniz ve çevre temizliği, deniz ve deniz canlılarının nasıl korunması gerektiği konuları uygulamalı olarak anlatılıyor.

Çeşme, Karaburun, Mordoğan, Gümüldür ve Ayvalık’ta 2007 yılında Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilen tiyatro gösterileri ve deniz temizliği etkinlikleri, 23–24 Kasım tarihlerinde de Eski Foça’da deniz severlerin büyük katılımı ile hayata geçirilecek.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, öncelikli hedeflerinin çocukları çevre konusunda eğitmek olduğunu söyledi.

Dologh, Foça’da düzenlenecek deniz temizliği ile ilgili çalışmalar kapsamında şu bilgileri aktardı:“23 Kasım 2007 Cuma günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, ilçede eğitim gören tüm ilköğretim okulu öğrencilerine Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi eğitmeni tarafından “Alipot  Çizgi Filmi” eşliğinde deniz temizliği ve sevgisi anlatılacak. Çizgi film gösterisinin ardından Triton Dalış Merkezi dalgıçları tarafından öğrencilere deniz dibindeki yaşantıyı, su altı yaşamı görüntüleri eşliğinde dile getirilecek. 24 Kasım Cumartesi günü ise Çıkarma Filosu Komutanlığı ve Foça Belediyesi işbirliği ile denizciliğin tanıtılması sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması faaliyetleri kapsamında çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca TURMEPA üyeleri, öğrenciler ve deniz severlerin katılımı ile kıyı temizliği yapılacak. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 11.00–13.00 saatleri arasında Dev Çocuk tiyatrosu tarafından “Alipot: Akdeniz’in Büyüsü” adlı oyun sahnelenecek. Tüm deniz severleri, 24 Kasım Cumartesi günü Foça’da yapılacak etkinliklerimize davet ediyoruz.”