ALTO’dan S Plaka duyurusu

13.11.2007
Aliağa Ticaret Odası, tahsisli S plaka yetersizliğinden dolayı harekete geçti. Oda, Aliağa’da S Plaka sayısının arttırılması gerektiğini açıkladı.

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa’da tahsisli S plaka yetersizliğinden dolayı harekete geçti. Oda, Aliağa’da S Plaka sayısının arttırılması gerektiğini açıkladı.

Aliağa Ticaret Odası, Personel ve Servis taşımacılığı yapan üyelerine yönelik yayınladığı duyuruda “Aliağamızdaki onlarca sanayi kuruluşunun, Kamu ve özel sektör kurumlarının, öğrenci velileri ve okul yöneticilerinin servis ihtiyacına yönelik talepleri de incelendiğinde; Plaka tahdidi kapsamında tahsis edilen mevcut (S) türü plaka sayısının talebi karşılayamadığı görülmektedir.” Görüşlerine yer verdi.

İşte Oda’nın duyurusunun tam metni:

ALİAĞA TİCARET ODASI PERSONEL VE ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI  YAPAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

Bakanlar Kurulu'nun 02.04.1986 tarih ve 86/10553 sayılı Kararı ile “Ticari Plakaların Verilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar” belirlenerek, 04.06.1998 tarih ve 98/11158 sayılı Kararı ile umum servis araçları tahdit kapsamına alınmıştır.

Söz konusu karar doğrultusunda; İlçemizde servis araçlarına belli sayıda (S) plaka tahsis edilmiş ve tahdit getirilmiştir.

Son 10 yıllık dönemde Aliağa'nın hızlı sanayileşmesi, göç ve diğer sosyal, ekonomik ve demografik değişiklikler sonucu artan nüfusla birlikte, ilçemize plaka tahdidi kapsamında tahsis edilen (S) plaka sayısı yeterli gelmemektedir.

Aliağa Ticaret Odası olarak, Talebimiz (S) türü plaka sayısının artırılması yönündedir.

Bu doğrultuda üyelerimizin (S) plaka talebinin belirlenmesi yönünde bir çalışma başlatılmıştır.

Odamızca yapılacak söz konusu çalışma sonuçları Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) bildirilecektir.

Üyelerimizin, personel ve öğrenci taşıma kapasitesine sahip, ancak (S) plakası bulunmayan araçlarına ait ruhsat fotokopileri ile (S) plakalı araçlarına ait ruhsat fotokopilerini 23 Kasım 2007 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamız'a teslim etmeleri önem taşımaktadır.

Personel ve öğrenci taşımacılığı faaliyetinde bulunan üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

ALİAĞA TİCARET ODASI