KOSGEB'den İstihdam Destek kredisi

06.11.2007
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Oda üyesi KOBİ'lerin İstihdam desteği olanaklarından faydalanmaları için biran önce KOSGEB veri tabanına kaydolarak beyanname doldurmaları gerektiğini söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, KOSGEB tarafından işsizlere istihdam sağlayan işletmelere yönelik geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan İstihdam destek kredisi uygulamasının yoğun talep üzerine devam edeceğini, bundan yararlanmak isteyen işletmelerin biran önce KOSGEB'e başvurarak, KOBİ beyannamesi ve yararlanıcı durum tespit formunu doldurmaları gerektiğini bildirdi.

- ALTO, oda üyelerini bilgilendirdi -
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Oda üyesi Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin KOSGEB istihdam desteği olanaklarından faydalanmaları için biran önce KOSGEB veri tabanına kaydolarak KOBİ beyannamesini doldurmaları gerektiğini söyledi.

KOSGEB tarafından işsizlere yen istihdam imkanı sağlayan KOBİ'lere 40 bin YTL destek kredisi verileceğini söyleyen Saka “KOSGEB tarafından Genç işsizleri istihdam eden işletmelere 40 bin YTL destek kredisi verilecek. Master ve doktora yapan mezunları istihdam edenlere 50 bin YTL ve diğer elamanları istihdam eden işletmelere ise 20 bin YTL destek kredisi verilecek. Bu desteklere başvurabilmek için Odamız üyesi işletmelerimizin biran önce KOSGEB veri tabanına kaydolmalarını öneriyoruz" dedi.

- KOSGEB'den istihdam destek kredisi-
KOSGEB'in KOBİ'lere destek olmak amacıyla başlattığı İstihdam destek kredisi hakkında bilgiler veren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, “KOSGEB KOBİ Beyannamesi ve Yararlanıcı Durum Tespit Formu (YDTF) doldurmuş ve KOSGEB tarafından onaylanmış işletmeler; Azami 5 eleman için, Her bir KOBİ için azami limiti 100.000 – YTL olmak üzere 18 ay vadeli, Net Faiz bedeli KOSGEB tarafından Peşin karşılanan ve bunun dışında her türlü vergi, fon vb. Giderleri işletme tarafından karşılanacak olan destek kredisinden yararlanabilecek” dedi.

- Destek kredisi eleman kriterleri -
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka; KOBİ'lerin nitelikli eleman ihtiyacı ve bunun kaynağı da “Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu” olduğu göz önünde bulundurularak, mevcut “istihdam Destek Kredisi” uygulamalarına eleman kriterleri getirildiğini de hatırlattı.

Saka şöyle konuştu: “Açıklanan kriterlere göre Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu mezunu işsizleri istihdam eden KOBİ'lere; İstihdam başına 40.000 YTL, Yüksek Lisans ve Doktora yapmış işsizleri istihdam eden KOBİ'lere istihdam başına 50.000 YTL, İlk, orta, Lise, Üniversite (Teknik Üniversite ve teknik eğitim formasyonuna sahip kişiler dahil) işsizleri istihdam eden KOBİ'lere, istihdam başına 20.000 YTL limitli destek kredisi kullandırılacak”

-KOBİ üyelerimiz KOSGEB veri tabanına kaydolmalı-
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, söz konusu istihdam kredisi desteği hizmetlerinden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin, KOSGEB veri tabanında yer alması gerektiğini kaydederek; “KOSGEB'in istihdam kredisi desteği ve daha bir çok farklı destek hizmetlerinden yararlanmak isteyen KOBi niteliğindeki üyelerimizin biran önce KOSGEB'e başvurarak KOSGEB Kobi beyannamesi doldurmasında büyük fayda var” dedi.

- KOSGEB, yoğun mesai yapacak -
Öte yandan, KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü, KOBİ'lerden gelecek yoğun destek başvuru taleplerini karşılamak üzere çalışma saatlerini genişletti. Buna göre İzmir Çiğli Atatürk OSB içinde bulunan KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü 31 Aralık 2007'ye kadar 17.30- 19.30 saatleri arasında, Cumartesi günleri de 09.00- 13.00 saatleri arasında da kobilere hizmet verecek