Prof. Dr. Erdal İnönü'yü kaybettik

31.10.2007
Eski Başbakan Yardımcılarından, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün oğlu Prof. Dr. Erdal İnönü, tedavi gördüğü ABD'nin Houston kentinde, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Erdal İnönü'nün örnek devlet adamlığının her zaman hatırlanacağını söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Erdal İnönü'nün vefatı dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Eski Başbakan Yardımcılarından, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'nün oğlu Prof. Dr. Erdal İnönü'nün, tedavi gördüğü ABD'nin Houston kentinde yaşamını yitirdiğini teesürle öğrendim. Erdal İnönü, ülkemizin zorlu dönemlerinde üstlendiği sorumluluk ve misyonuyla Halkımıza ve ülkemize büyük katkıları olmuş değerli bir düşünür ve siyaset adamıydı. Geniş ufuklu, vizyon sahibi, diyaloğa önem veren nazik bir siyasetçiydi. Gönüllü olarak siyaseti bırakmasıyla da örnek olmuştu.

Birikimi, saygınlığı, üstün zekası ve örnek devlet adamlığıyla Türkiye'ye çok şeyler kazandırmış, bu yönüyle de Ülkemiz siyasetinde derin izler bıraktığına inandığımız Erdal İnönü'ye Allah'dan rahmet; Ailesine, kendisini sevenlere ve ulusumuza başsağlığı diliyorum”