TEB'den Esnafa Özel Kredi imkanı

19.09.2007
Türk Ekonomi Bankası (TEB), Aliağa Şoförler Otomobilciler Odası ve Aliağa Esnaf Sanatkarlar Odası ile Oda üyeleri için kredi protokolü imzaladı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), bugüne kadar Meslek gerçekleştirdiği işbirliklerine bir yenisi ekleyerek, Aliağa’daki Odalarla protokol anlaşmaları imzaladı. Anlaşma doğrultusunda TEB, üye firmaları ve firma ortaklarının bireysel ihtiyaçlarına yönelik olarak cazip seçenekler sunmaya başladı. TEB Ege Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran ve Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren arasında ayrı ayrı imzalanan anlaşmalar gereğince, üyelere uygun faiz oranıyla, uygun vadelerde, kredi alma olanağı sağlanacak.

SERSÖZ: ALİAĞA'DA TİCARET ALANINDA YENİ AÇILIMLAR YARATACAĞIZ

TEB, anlaşma kapsamında kredinin yanı sıra oda üyelerine farklı avantajlar da sağlıyor. Üyelere nakit akışlarını düzenlemelerine yardımcı olmak üzere çek karnesi veriyor. Ayrıca kredi alan tüm oda üyeleri, alıkları kredinin belli bir oranı kadar kaynak hesaba da (Kredili Mevduat Hesabı) sahip olabiliyorlar. Kaynak hesap sayesinde işletme sahipleri fatura, çek, vergi gibi ödemelerini vadesi geldiğinde hesaplarında para olmasa dahi gerçekleştirebiliyor ve ihtiyaç duyduklarında hiçbir formaliteye gerek kalmadan nakit kredi kullanabiliyorlar.

TEB Ege Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz, "TEB olarak sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerinin bankamıza değer kattığına inanıyoruz. Aliağa, üzerinde varolan büyük yatırımlarla, Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı noktalardan biri. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin, Aliağa'da ticaret alanında yeni açılımlar yaratacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odasında yapılan imza töreninde anlaşmaya oda adına başkan Osman Savran, Türk Ekonomi Bankası (TEB) adına Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz imza   koydu. İmza törenine bazı şoför esnafının yanı sıra Türk Ekonomi Bankası Aliağa Şubesi Müdürü Muhsin Tayfun Erzin ve banka personeli de katıldı.

ALOSBİ BÖLGENİN VE ALİAĞA'NIN EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN BİRİ

Sözleşmeyi “Ucu açık ve  iyi  niyet anlaşması'' olarak özetleyen Bölge Yöneticisi Sertsöz Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada ''Bu yıl bankamızın 80. kuruluş yıldönümü, bu bölgedeki şubelerimiz artacak, yakında Edremit'e de bir şube açarak genişlemeye devem edeceğiz. Aliağa'ya gelmemizin en önemli etkenlerinden biri de Aliağa'nın hızla büyümesi ve ayrıca kurulmakta olan ALOSBİ, Çünkü ALOSBİ Bölgenin ve Aliağa'nın en önemli projelerinden biri. İnanıyoruz ki 3-5 yıl sonra Aliağa ALOSBİ sayesinde çok daha büyük ve farklı bir şehir olacak'' dedi.

Yapılan protokolde ki anlaşmalara göre kullanılacak faiz oranlarının sabit olmamasına ilişkin olarak da Sertsöz “Para piyasaları açısında Dünya artık global bir köye dönüştü, dünyada ki tüm olumlu veya olumsuz havadan etkilenmememiz mümkün değil. Türkiye'de iç istikrarda  şu anda bir problem görünmüyor. Bildiğiniz gibi Merkez Bankası çok kısa bir süre önce faiz indirimi gerçekleştirdi. Ayrıca Türkiye'de enflasyon  %6-7 civarında ancak reel faiz çok daha yüksek o nedenle anlaşmamızda rakamsal bir bağlayıcılığımız yok. Ancak şunu söyleyebilirim ki ihtiyaç ve taşıt kredileri gibi durumda çek karnesi verme de masraf  ve kesintilerinde oda üyesini belgeleyen herkese  tabelamızda ki rakamların altında olacağını taahhüt ediyoruz'' dedi.

Anlaşamaya ilişkin olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran da ''Esnaflarımız genelde Kredi Kefalet Kooperatifinden kredi kullanıyorlar ancak tabii orada limit sorunu var, Buradaki anlaşmada ise oldukça esnek durumlar söz konusu. İnşallah iyi bir çalışma olur. Esnaflarımızın bu anlaşma ile diğer bankalara oranla daha avantajlı bir banka ile çalışacakları için mutluyum'' dedi.