Şakir Süter'i kaybettik

27.08.2007
Türkiye’nin sevilen gazetecilerinden, Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Ali İhsan Süter’in kardeşi, AKŞAM Gazetesi yazarı Şakir Süter vefat etti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve yoğun bakıma alınan Süter, 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Akşam gazetesi yazarı Şakir Süter, sabaha karşı saat 03.30'da Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nde vefat etti.

TEDAVİLERE OLUMLU YANIT GELMEDİ

Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü'nde Süter'in tedavisini yürüten Prof. Dr. Adnan Aydıner, "Kendisine uygulanabilecek tüm tedavileri uyguladık. Maalesef son üç aydır olumlu bir yanıt alamadık" dedi.

EŞİ VE OĞLU ÇOK ÜZGÜN

Babasının hastalığı sırasında hep yanında olan Barış Süter, babasını kaybetmenin üzüntüsünü en yoğun şekilde yaşadığını söyledi. Eşini kaybeden Gülsüm Süter ise üzgün olduğunu belirtti.

ŞAKİR SÜTER'İN TÖREN PROGRAMI

İstanbul'da vefat eden gazeteci-yazar Şakir Süter için köşe yazarlığı yaptığı Akşam Gazetesi ile Onur Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önünde de tören yapılacak.

TGC'den alınan bilgiye göre, bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve Kozyatağı Acıbadem Hastanesi'nde alındığı yoğun bakımda hayatını kaybeden Süter için 29 Ağustos Çarşamba günü ilk olarak, görev yaptığı Akşam Gazetesi önünde saat 10.00'da bir tören düzenlenecek.

Süter'in naaşı, daha sonra Cağaloğlu'ndaki TGC'ye getirilecek. Süter'in cenazesi, burada saat 11.00'de düzenlenecek törenin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ne götürülecek.

Süter için bu camide öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Süter'in naaşı, ailesinin isteği üzerine daha önce açıklanan Karacaahmet Mezarlığı yerine Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecek.

ŞAKİR SÜTER KİMDİR?

1950 yılında Bergama'da doğan Şakir Süter, 1970 yılında Akşam gazetesinde muhabir olarak mesleğe başladı. Değişik gazetelerde muhabir, istihbarat şefi, haber müdürü, genel koordinatör yayın kurulu üyeliği ve yazarlık görevinde bulunan Süter, meslek yaşamı boyunca haber, röportaj, dizi yazı ve hikayeler yazdı. Kanal 6'da 28 ay boyunca her sabah gündemi yorumlayan Şakir Süter, Kanal 9 ve BRT'de 200'ü aşkın "Galeri" isimli haftalık haber programı hazırladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanlığı (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği (TGC) görevlerini yürüten Süter, TGC onur kurulu üyesi idi. Süter, 1990 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde uzmanlaşmış gazetecilik dersleri veriyordu.

Süter'in "Merkez Sağda Tapu Kavgası", "Beyaz Elbiseli Kadın", "Derin Halk" isimli yayımlanmış üç kitabı "Fıkralar ve Fıkracılar" isimli yayına hazırlanan bir kitabı bulunuyor. Süter, evli ve Barış adında bir erkek evlat sahibiydi.

Aliağa Ticaret Odası olarak, kardeşi Bergama Ticaret Odası Başkanı Sayın Ali İhsan Süter başta olmak üzere tüm sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, merhuma Allah’dan rahmet diliyoruz

Allah rahmet eylesin...