ALTO, Türk- Yunan dostluk konserinde

14.07.2007
Yunanistan’ın İzmir başkonsolosu Katapodis, Efes antik tiyatroda gerçekleşen Theodorakis popüler orkestrası konserine ALTO Başkanı Adnan Saka ve Meclis üyelerini özel olarak davet etti.

Aliağa Ticaret Odası, Ege’nin bir barış denizi olmasına ve binlerce yıllık Ege Uygarlıklarının ortak halklarının buluşmasına destek vermeye devam ediyor. 2007 yılı içinde iki kez Aliağa Ticaret Odası’nın davetlisi olarak Aliağa’ya gelen Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Georgias Katapodis, Efes Antik Tiyatroda gerçekleşen Mikis Theodorakis Popüler Orkestrası konserine Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka ve meclis üyelerini özel olarak davet etti.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Georgias Katapodis’in özel daveti üzerine Aliağa Ticaret Odası heyeti bir otobüs ile Adnan Saka başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri ve disiplin kurulu üyeleri ile eşlerinden oluşan kafileyle konsere iştirak etti.

Yunanistan’ın dünya çapında tanınmış sanatçı, dostluk elçisi ve kültür adamı Mikis Theodorakis adına 12 Temmuz gecesi Efes Antik Tiyatroda gerçekleşen “Mikis Theodorakis Popüler Orkestrası ve Trifono Voice Ensemble” konserine Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Gerogias Katapodis’in özel davetlisi olarak Aliağa Ticaret Odası Meclis üyeleri de katıldı. 21.30’da başlayıp 2,5 saat süren konserde unutulmaz saatler yaşayan Aliağa Ticaret odası heyeti, unutulmaz bestecinin birbirinden eşsiz eserlerine Efes antik tiyatronun etkileyici atmosferinde eşlik etti.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, insanlık tarihinin dünyaya yön veren uygarlıklarının yaratıldığı bir coğrafya olan Ege’de Türk ve Yunan halklarının dostluğunun geliştirilmesi için kültür ve sanat aktivitelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Kültür, Sanat ve ticaret ile Ege’nin bir dostluk denizi haline geleceğine olan inancını dile getiren Saka, “Aynı denizi ve aynı havayı paylaşan, ortak bir geçmişi ve kültürü olan iki halkın kaynaşması için böylesi kültürel etkinliklere katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle Büyük sanatçı Teodorakis’in biran önce sağlığına kavuşmasını diliyorum” dedi.