CHP'li Kemal Anadol ALTO'da konuştu

28.06.2007
Aliağa Ticaret Odası’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: “Cumhuriyet tarihinde hiçbir seçim 22 temmuz seçimleri kadar önemli olmadı”

CHP Grup Başkan vekili ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kemal Anadol, Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Oda yönetim kurulu Başkanı Adnan Saka, meclis üyeleri ve Aliağalılarla bir araya geldi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve partililerle birlikte Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret eden Kemal Anadol, Meslek Odaları ve sivil toplum örgütlerinin, Cumhuriyetin kazanımlarının korunmasında önemli işlevler üstlendiğini söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu’nda, Aliağa Ticaret Odası meclis üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP Grup Başkan vekili ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kemal Anadol, Türkiye’de Cumhuriyet’in temel ilkelerinin ve laikliğin tehlikede olduğunu ifade etti.

HİÇBİR SEÇİM 22 TEMMUZ KADAR ÖNEMLİ OLMADI

22 Temmuz’da yapılacak olan genel seçimlerin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu dile getiren Anadol; “1950 seçimleri, Türkiye’deki demokratik yaşamın başlangıcı olarak kabul edilir. 1950 seçimleri kimsenin sonuçlarını tartışmadığı gizli oy açık tasnife dayanan ve 27 sene süren CHP iktidarının gümbür gümbür yıkıldığı ve Milli Şef İsmet Paşa’nın Çankaya’dan yürüye yürüye çıkıp iktidarı Demokrat parti’ye ve onun seçtiği cumhurbaşkanı Celal Bayar’a bıraktığı seçimdir. O günden bu yana bir çok seçim oldu. Ancak hiçbir seçim 22 Temmuz 2007 seçimleri kadar önemli olmadı” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Kemal Anadol, Konuşmasında 3 Kasım 2002 yılı seçimlerinden önce Siyasetçinin ve parlamentonun itibar kaybettiğini, AKP’nin bu tablodan yararlanarak iktidara geldiğini dile getirdi.

Atatürk’ün kurduğu modern Cumhuriyet’in geçmişteki 3 askeri darbeye rağmen demokrasiye sıkı sıkıya sarıldığını kaydeden Anadol; Ortadoğu’da İslam ülkeleri içinde Demokrasinin kurumsallaştığı, halkın yaşam tarzı haline geldiği tek ülkenin Atatürk’ün Modern Türkiyesi olduğunu söyledi. Kemal Anadol, “Türkiye’de Laik Cumhuriyetin getirdiği modern yaşam tarzının değiştirilmesi çabalarına bu seçimde dur denecektir. Bu seçim, bu yüzden Cumhuriyet tarihinin en önemli  seçimidir. İzmirliler, Aliağalılar bilinçlidir ve AKP iktidarına gereken cevabı 22 Temmuz’da verecektir” dedi.

Kemal Anadol’un konuşmasının ardından söz alan Aliağa Ticaret odası başkanı Adnan Saka, Türkiye’de yapısal dönüşüm ve siyasetin niteliğinin artması için Seçim kanunu ve Siyasi Partiler kanunun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Sanayicinin özellikle enerji maliyetlerinin yüksekliği, istihdam üzerindeki ağır yükler ve kayıtdışından şikayetçi olduğunu söyleyen Saka, Kemal Anadol’a Aliağa’nın sorunlarını ve Parlamentodan beklentilerini içeren kapsamlı bir dosya sundu.