ESHAŞ’da Çolakoğlu'nun yerine Akkan

24.06.2007
Başkanlığı devralacak olan Atıl Akkan, “Bundan sonraki süreçte petrokimya sanayi, enerji, lisanlı depoculuk gibi alanlarda projeler üreteceğiz” dedi

İzmirli 126 işadamının bir araya gelerek bölgede güçbirliği yaratmak için 1998 yılında kurduğu Ege Sanayicileri Holding A.Ş'nin (ESHAŞ) patronu değişiyor. Ortakları arasında Öner Akgerman, Kani Aydoğdu, Murat Demirer, Ender Yorgancılar, Tamer Taşkın, Mehmet Tiryaki'nin de bulunduğu ve son 5 yıldır EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı şirkette, yeni başkanın Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski Başkanı ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan olması kararlaştırıldı.

YENİ PROJELER

Yönetim kurulunda yer alan Levent Akgerman'ın da bu görevinden ayrılacağı ESHAŞ'da Akkan, kendi ekibini oluşturacak. Bugüne kadar ortak olduğu şirketler aracılığıyla İzmir doğalgaz ihalesi, Çeşme, Dikili ve Alsancak Limanları ihalelerine giren ESHAŞ'ın 750 bin YTL'lik sermayesi bulunurken, ESHAŞ bundan sonraki dönemde yeni projeleri hayata geçirmek için çalışacak.

Ege Sanayicileri Holding A.Ş.'de 5 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığını ve artık bu görevi başkalarına bırakmak için görevinden ayrıldığını ifade eden ESHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, bundan sonraki süreçte kendisine ve ailesine daha çok zaman ayıracağını söyledi.

ESHAŞ'ın bugüne kadar çeşitli özelleştirme ihalelerine girdiğini dile getiren Çolakoğlu, "ESHAŞ'ı en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Biz son olarak Alsancak Liman Hizmetleri firmasının ortağı olarak Alsancak Limanı ihalesine katıldık. Bundan sonra yönetime gelecek arkadaşlarında şirketi en iyi şekilde yöneterek, yeni projeleri hayata geçireceğine inanıyorum" dedi.

İLERİYE TAŞIYACAĞIM

Salı günü EBSO'da yapılacak olan genel kurulun ardından ESHAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturacak olan ALOSBİ Başkanı Atıl Akkan ise ESHAŞ'ı yeni projelerle daha etkin bir şirket haline getirmeyi hedeflediğini söyledi. Çolakoğlu'nun başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Akkan, şöyle konuştu: "Biz yönetimde Kemal Çolakoğlu ile birlikte çalışıyorduk. Yeni dönemde Kemal Çolakoğlu ve Levent Akgerman yönetimde yer alamayacaklarını söylediler. Çolakoğlu bana başkanlık teklifinde bulundu. Ben de kabul ettim. Yeni yönetim kurulu listesini hazırlayarak, Salı günkü genel kurulda ortakların onayına sunacağız. Ortakların uygun görmesi halinde yeni dönemde ESHAŞ'ı daha ileri noktalara taşımak için çaba harcayacağız."

SEMBOLİK SERMAYE

Bundan sonraki dönemde yeni projelerle şirketi daha etkin hale getirmek istediklerini anlatan Akkan, birçok farklı sektörde iyi işleri yapabilecek güçte olduklarını kaydetti. İzmir'in önde gelen işadamlarının şirkete ortak olduğuna dikkat çeken Akkan, şöyle devam etti: "Şu anda şirketin sembolik bir sermayesi var. Gireceğimiz yeni işlere göre sermayemizi artırabiliriz. Bugüne kadar şirket özelleştirme ihalelerine girdi ancak bir sonuç alamadı. Bundan sonraki süreçte petrokimya sanayi, enerji, lisanlı depoculuk gibi alanlarda projeler üreterek faaliyet gösterebiliriz. Öncelikle bu konularda araştırma yapacağız. Uygun koşulların oluşması halinde yatırıma hemen başlayarak İzmir'e yeni eserler kazandırmak istiyoruz."

RAKAMLARLA ESHAŞ:

Şirket 1998 yılında kuruldu. Ortak sayısı 126. Şirket sermayesi 750 bin YTL

Değişecek olan yönetim kurulu : Kemal Çolakoğlu, Kani Aydoğdu, Cengiz Kocagil, Atıl Akkan, Salih Şükrü Baysak, Hakkı Attaroğlu, Levent Akgerman

Murat Şahin / YeniAsır