Milli Savunma Bakanı Gönül ALTO'da

24.06.2007

Milli Savunma Bakanı ve AKP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Vecdi Gönül, İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası yönetim kurulu, Meclis, disiplin kurulu üyeleri ve vatandaşlarla buluştu. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret eden Bakan Vecdi Gönül, daha sonra Ticaret Odası Seminer Salonuna geçerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

SAVUNMA SANAYİİNDE DE ÇOK BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİK

Konuşmasında, Türkiye ekonomisinin son yıllarda istikrara kavuştuğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Gönül, “Son yıllarda gerek otomotiv gerek diğer sektörlerde dünya çapında rekabet eden bir ülke haline geldik. Savunma Sanayiinde de çok büyük aşamalar kaydettik. Ben göreve başladığımda TUSAŞ uçak fabrikasında hangarlar bomboştu ve işçi çıkarmak zorunda kalıyordu. İşçi sayısı 1500 e kadar düşmüştü. TUSAŞ’da ABD’li bir ortağımız vardı. Biz göreve geldikten sonra önce ABD’li ortak şirketin hisselerini aldık. Şimdi, dünyanın en modern teknolojisine sahip olan ve önümüzdeki 40 yıl boyunca en gözde uçak olarak kalacak Joint Strike Fighter’ın bir çok parçası Türkiye’de üretiliyor. Son yıllarda gösterdiğimiz büyük başarıyla Türkiye bu modern uçağı üreten 9 ülkeden biri oldu” dedi.

F-16 UÇAKLARININ MODERNİZASYONU VE YAPIMI TÜRKİYE’DE

Türkiye’nin, Savunma Sanayiinde yapılan çalışmalarla dünya çağında saygı gören bir ülke haline geldiğini söyleyen Vecdi Gönül “Joint Strike Fighter’ın dışında Avrupa’nın ortak bir üretimi olan A 400 M Nakliye uçağı üretiyoruz. Ayrıca tesislerimizde 217 F-16 uçağımızın modernizasyonu yapıyoruz. 30 yeni F-16 Block 50 versiyonu da tamamen burada üretiliyor. Biz göreve başladığımızda boş olan hangarlar şimdi doldu, yetmez oldu. Bir hafta önce de 4 yeni hangarı hizmete açtık” dedi.

TÜRKİYE BU FIRSATI BİR DE TURGUT ÖZAL DÖNEMİNDE YAKALAMIŞTI

Savunma Sanayiinde gelinen noktanın Uydu yapacak seviyeye geldiğini kaydeden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Göktürk 2” adlı bir uydu yapıldığını da söyleyerek, “Savunma Sanayiinde yaşadığımız bu büyük dönüşüm, ekonomide ve ülkede yaşanan istikrar ortamının bir sonucudur. Türkiye bu fırsatı bir de Turgut Özal döneminde yakalamıştı” dedi.

Aliağa’nın ülke Sanayii açısından stratejik önemi olduğunu söyleyen Bakan Gönül, “1977 ve sonraki o zorlu günlerde Aliağa’da sanayileşme başladı. Aradan geçen yıllarda Türkiye gibi Aliağa’da çok büyük mesafe kaydetti. Elele verdiğimizde dünyada sesimizi duyurmamanın imkanı yoktur.” Dedi.

ALİAĞA’NIN SORUNLARINI İÇEREN DOSYA SUNULDU

Aliağa Ticaret Odası Başkanı (ALTO) Adnan Saka, Bakan Gönül’e Aliağa’nın sorunları, beklentileri ve ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir dosya verdi. ALTO Başkanı Saka, “Aliağa’mızda geleceğe güvenle bakabilmek ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevrede, sağlıklı, kaliteli bir yaşam kenti bırakabilmek için bölgemizde bugünden çözmemiz gereken bir çok skorun var. Bu sorunları, çözüm önerilerini ve bölgesel ihtiyaçları size hem bakanımız, hem de İzmir Milletvekili adayı olmanızdan dolayı takdim ediyorum” dedi.

Sanayicinin özellikle istihdam üzerindeki yüklerden yakındığını dile getiren Saka, “İstihdamın üzerindeki yükler, hem yeni yatırımların önünde engel oluşturuyor hem de istihdam kapasitesinin arttırılmasını önlüyor. Bölgemizde İşsizliğin çözümü için öncelikle bu sorunun çözümüne katkı bekliyoruz” dedi.

VECDİ GÖNÜL: İSTİHDAMDA SORUN VAR.

Saka’nın sözleri üzerine konuşan Bakan Vecdi Gönül, “Evet, İstihdamda gerçekten bir sıkıntı var. Hem SSK’nin paylarını hem de vergileri daha da düşürmemiz lazım. İnşallah kısmet olursa bunları çözeriz” dedi.