ALTO’dan tavukçuluk sektörüne destek

01.02.2006
  •  A 
Aliağa Ticaret Odası, Kuş gribi hastalığı nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren tavukçuluk sektörüne destek olmak amacıyla Aliağa Demokrasi Meydanı’nda tavuklu pilav dağıtım etkinliği düzenledi.

Aliağa Ticaret Odası, Kuş gribi hastalığı nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren tavukçuluk sektörüne destek olmak ve halkı bilinçlendirerek yeniden beyaz et tüketimine yöneltmek amacıyla Aliağa Demokrasi Meydanı’nda tavuklu pilav dağıtım etkinliği düzenledi. Ticaret Odası tarafından organize edilen etkinlikte, halka ücretsiz dağıtılan tavuk, pilav ve ayrana vatandaşlar ilgi gösterdi.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Kuş Gribi Hastalığı endişesi nedeniyle tüketicinin tavuk eti yemediğini belirterek, Aliağa ve bölgedeki başta tavuk eti olmak üzere kanatlı hayvan ürün satıcılarının ve ilçe esnafının zor günler geçirdiğini açıkladı.

 

Yıllık 2.5 milyar dolarlık cirosu olan ve 2.5 milyon kişiye istihdam sağlayan tavukçuluk sektörünün büyük bir kriz yaşadığını dile getiren Saka, “Bugün burada Aliağa kamuoyunu, entegre tesislerde üretilen, hiçbir şekilde hastalık riski bulunmayan, markalı ve ambalajlı tavukları gönül rahatlığı içinde yiyebilecekleri konusunda bilgilendiriyoruz.” Dedi.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, kuş gribi şüphesiyle vatandaşların beyaz ete olan ilgisinin azaldığını dile getirerek “Bu yersiz endişeler nedeniyle hem halkımız protein değeri yüksek bir gıdadan mahrum kalıyor, hem de bu ürünleri satan esnaf, marketler ve satış noktaları ve genel olarak ticari yaşam büyük zarar görüyor” dedi. Tavuk etinin eskisi gibi tüketilmesine öncülük yapmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Ticaret Odası Başkanı Saka, “Ambalajlı ve Markalı ürünlerin tüketilmesinde hiçbir sakınca yok” dedi.

“Sağlıklı Yaşam için Tavuk eti yenmeli” diye konuşan Aliağa Ticaret odası Başkanı ve TOBB Ticaret odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, “Piliç eti, dengeli beslenme için gerekli olan protein, mineral ve vitaminleri içerir. Piliç eti, kırmızı ete kıyasla çok daha düşük doymuş yağ asidi, yağ değeri ve yüksek orandaki protein değeri sayesinde kalp ve damar sağlığını korur.” Dedi.

 

Tüketicilere seslenen Saka, “Entegre tesislerde üretim; tüm ulusal ve uluslararası kalite, sağlık standartları göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Tarım Bakanlığının uzman veteriner hekimleri aracılığı ile sürekli denetlenmektedir. Bunun için, entegre tesislerin ve markalı piliç eti ürünlerinin hastalık riski sıfırdır. Alışverişlerinizde markalı, ambalajlı tavuğu tercih edin. Gönül Rahatlığı içinde markalı piliç eti ve yumurta ürünlerini tüketebilirsiniz.” Diye konuştu

Saka, “Bilim adamları, uzmanlar piliç entegre tesislerine bağımlı üretilip kesildikten sonra tüketicilere arz edilen piliçlerin rahatlıkla yenebileceğini açıklamasına rağmen tüketicimiz beyaz etten uzaklaşmıştır. Tüketicilerimizin gönül rahatlığı içinde beyaz et almaları sağlanmalı, ölmek üzere olan ve bünyesinde binlerce insan çalıştıran, ülke ekonomisine katkısı olan entegre tesisler yeniden hayata döndürülmelidir.” diye konuştu.

 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka ve Ticaret odası Meclis Üyeleri, konuşmaların ardından Aliağa Demokrasi meydanını dolduran vatandaşlara tavuklu pilav ikram etti. Etkinliğe katılan Aliağa kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, vatandaşlarla bol bol sohbet etme imkanı buldu.