Karacabey TSO Hizmet Binası temeli atıldı

09.06.2007
Hisarcıklıoğlu, Bursa'nın Karacabey ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki tarım topraklarının, Avrupa'dan daha verimli ve kullanışlı olduğunu kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Karacabey'in çok yakında tarımsal sanayinin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Türk insanına düşen görevin, bu verimli toprakları en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bunun için teknolojik olanakların daha hızlı ve etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, Karacabey'in Türk tarım ve hayvancılığının en önemli merkezi haline geleceğini dile getirerek, şöyle konuştu: ''Karacabey çok yakında tarımsal sanayinin parlayan yıldızı olacaktır. Her türlü zirai ve hayvansal ürün ile teknolojik altyapıya sahibiz ve modern tarıma geçiş yapabiliriz. Bütün girişimlerini yakından takip ettiğim Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasının ilçeyi kalkındıracağına ve modern bir hale getireceğine inanıyorum. Ülke ve Karacabey ekonomisinin gelişiminde büyük payı olan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasının başkan ve yönetimine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.''

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise herkesin görevini bilmesi ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, bu bilinçle laf ve sorun yerine proje ve çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Sanayi devi Bursa'nın batısında kalan Karacabey'i Bursa'nın varoşu olmak yerine yepyeni bir kimliğe kavuşturmak istediklerini dile getiren Matlı, ''Tarım ve hayvancılığın başkenti, tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayinin gözbebeği olmak istiyoruz. Bu yolda projelerimiz ve çözüm önerilerimizle ilçemiz içim elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından üç katlı yeni hizmet binasının temeli Hisarcıklıoğlu ve Vali Canpolat tarafından atıldı. Binanın, Karacabey'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 14 Eylül'de hizmete açılmasının planlandığı bildirildi.