Adnan Saka, Mesleki eğitimi anlatacak

05.06.2007
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Geleceğim ve Mesleğim” konferansında öğrenciler ve velilerine mesleki teknik eğitim ve nitelikli ara eleman ihtiyacını anlatacak

Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, METEM tarafından düzenlenen “Geleceğim ve mesleğim” konulu toplantıda Mesleki ve Teknik eğitim ile Sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ara eleman konusunda görüşlerini açıklayacak.

Aliağa Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada; 6 haziran 2007 Çarşamba günü Saat 13.30’da Aliağa Mesleki ve teknik Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek olan “Geleceğim ve mesleğim” konulu konferansta Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka’nın öğrenci ve velilere bir konuşma yapacağı belirtildi.

Aliağa Ticaret Odası Açıklamasında; Türkiye’de Sanayicilerin büyük ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman sorununun çözümünde Sanayici- Mesleki eğitim kurumları arasındaki eşgüdümün önemli olduğu ifade edilerek; “Ülkemizde işsizlik azalmıyor. İş arayan her üç kişiden ikisi de mesleki yeterliliğe sahip değil. Ancak bu işgücüne karşın Sanayiciler, ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücünü bulamıyor. Bütün bunlara rağmen, Türkiye’de gençlerin mesleki-teknik eğitime talebi giderek azalıyor. Gençlerimiz, sadece Duvara asabilecekleri bir diploma almak yerine, hemen iş yaşamına atılabilecek mesleki eğitime yönelmeli, aileler de gençleri bu gerçekler doğrultusunda yönlendirebilmelidir. Odamız yönetim kurulu başkanı Adnan Saka, 6 Haziran 2007 tarihinde düzenlenecek olan konferansta mesleki eğitimin önemi ve yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulunacaktır.” Denildi.

METEM tarafından 6 Haziran 2007 Çarşamba günü saat 13:00’de TÜPRAŞ halk eğitim merkezi’nde düzenlenecek “geleceğim ve Mesleğim” konulu konferansa ortaöğretim 9. sınıf öğrencileri ve veliler katılacak