Oda ve Borsalar Ata’nın Huzurunda

27.05.2007
TOBB 62. Genel Kurulu nedeniyle 26 Mayıs 2007 Cumartesi günü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret etti.

TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 62. Genel Kurulu nedeniyle 26 Mayıs 2007 Cumartesi günü, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen törende genel kurul delegesi olarak 10, 20 yıl süreyle görev yapan delegelere Hizmet Şeref Belgesi ve plaketleri verildi. Törenden sonra, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

“Ulu Önderimiz Büyük Atatürk,

Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri ile 62.Genel Kurul Toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz.

TOBB ve temsil ettiği Türk özel sektörü olarak, kurduğun ve emanet ettiğin en büyük eserin olan Cumhuriyetimizin bekası için senin söylediğin yolda; ülkemizin kalkınması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Aziz Atatürk;

Emeğimiz ve çabamız odur ki: bizlere işaret ettiğin hedefler çerçevesinde, en kısa sürede Türkiye’nin, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesidir.

Türk iş alemi olarak, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin, koruyucusu olacağımızı yüksek huzurunda bir kez daha teyit ederiz.

Büyük Önder Atatürk;

Emanetinin yükselmesi ve yücelmesi için bugün ve her zaman daha çok birlik ve beraberliğe ve birbirimizi sevmeye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.

Her zaman, daha çok üretmek, daha çok kazanmak ve paylaşmak arzusuyla, daha çok zenginleşmek ve daha çok gelişmek en büyük idealimizdir.

Büyük camiamız, Türk hür teşebbüsüne gösterdiğin güven, bizlere kazandırdığın umut ve enerji ile birlik ve beraberlik içerisinde büyümenin liderliğini yapmayı kendisine kutsal bir görev addetmiş olarak yüksek hatıran önünde saygıyla eğiliyor.”