Denizkurdu, Yaşar Holdingden ayrılıyor

17.05.2007
Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Hasan Denizkurdu, kendi isteğiyle 30 Haziran 2007 tarihinde gruptaki görevinden ayrılacak

Yaşar Topluluğu İcra Başkanı Hasan Denizkurdu'nun, Yaşar Holding Yönetim Kurulu ile varılan mutabakat çerçevesinde ve kendi isteğiyle 30 Haziran 2007 tarihinde gruptaki görevinden ayrılacağı bildirildi.

Yaşar Topluluğu'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 5 yılda Toplulukta uygulanan yeniden yapılanma sürecinde, İcra Başkanlığı'nı yürüten Denizkurdu'na önemli katkılarından dolayı Topluluğun büyük şükran duyduğu ifade edildi.

62 yıllık köklü bir kuruluş olan Yaşar Topluluğu'nun, uzunca bir süredir uluslararası kurumsal yönetim ilkeleri ve politikalarını uyguladığı belirtilen açıklamada, söz konusu ilkelerin ve uygulamaların bundan sonra da aynen geçerliliğini sürdüreceği kaydedildi.

Açıklamada, bu çerçevede, yeni oluşturulan İcra Koordinasyon Komitesi'nin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu tarafından belirlenen strateji, bütçe ve hedeflerin gerçekleşmesine yönelik kararların alındığı, performansın izlendiği ve faaliyetlerin yönlendirildiği icra organı olup, Yaşar Holding Yönetim Kurulu ile İcra arasında etkin iletişimin koordinasyonunu ve hedeflere ulaşılmasını takip ve kontrol edeceği bildirildi.

Açıklamada, "Toplam 7 üyeden, 5'inin bağımsız olduğu Yaşar Holding Yönetim Kurulu, Topluluk strateji, bütçe ve hedeflerini belirlemeye devam edip, uygulamaları denetleyecek, İcra'da söz konusu hedeflerin gerçekleştirilmelerini sağlayacaktır" denildi.

Hasan DENİZKURDU kimdir?

1948 İzmir doğumlu olan Hasan Denizkurdu, 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, 1970 yılında İstanbul İşletme İktisadi Enstitüsü'nden mezun olmuştur.

1972 - 1982 yılları arasında avukatlık yapan Denizkurdu, 1982 - 1989 yılları arasında Yaşar Holding A.Ş.'nde İdare Komite Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1989 yılından sonra Pasta-Villa Makarnacılık, Vestel, Hitit Seramik, Çimentaş gibi pek çok şirketin yönetim danışmanlığı yapmış ve yönetim kurullarında bulunmuştur. İzmir Ticaret Odası'nda 12 yıl Meclis Üyeliği yapan Denizkurdu, 1992 - 1996 yılları arasında İZTO Meclis Başkanlığı, 1988-1996 yılları arasında T.O.B.B. Yönetim Kuruluğu Üyeliği'nin yanı sıra DEİK Yönetim ve İcra Kurulu, Milletlerarası Ticaret Odası Milli Komite Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

1995 - 1999 yılları arasında 20. Dönem İzmir Milletvekili olarak Parlamento'da görev yapan Hasan Denizkurdu, Milletvekilliği süresince K.P.K. Başkanlığı, Anayasa Komisyonu Üyeliği, Ticaret ve Sanayi Komisyonu Üyeliği yapmıştır. Ağustos 1998 - Ocak 1999 ayları arasında T.C. Adalet Bakanlığı yapmıştır.

2002 yılından bu yana Yaşar Holding A.Ş. İcra Başkanı olarak görev yapmaktadır.  Evli ve 2 çocuk babası olan DENİZKURDU, İngilizce bilmektedir.