Hisarcıklıoğlu'ndan 19 Mayıs kutlaması

19.05.2007
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlerin daha çok çalışmayı, daha başarılı olmayı ve Türk Milleti'ni dünyanın saygın ve güçlü devletleri arasına kabul ettirmeyi hedeflemeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlerin daha çok çalışmayı, daha başarılı olmayı ve Türk Milleti'ni dünyanın saygın ve güçlü devletleri arasına kabul ettirmeyi hedeflemeleri gerektiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, bir mesaj yayımladı.

Dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerinin başında gelen Türkiye'nin bu genç nüfusuna armağan edilen bu bayramın öneminin her geçen gün biraz daha arttığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bir milletin istikbalinin en temel teminatı olan gençlerin, eğitilmesi ve üretimde kaliteli ve nitelikli bir donanıma kavuşmalarının en önemli çalışma alanı olması gerektiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, gençlerin yapıları gereği her zaman ülkenin dinamik güçleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Biz iş dünyası olarak bu bilinç ile gençler konusunda neler yapılabilir ve daha başarılı ve donanımlı olmaları nasıl sağlanabilir sorusunun cevabı için her zaman düşünmeye ve yeni gelişmeler kaydetmeye çaba sarf ediyoruz.

Gençlerimizin de bu çerçevede geleceklerini şekillendirmek için çaba sarf etmeleri ve tercihleri için yoğunlaşmaları gerekir. Bu gerekliliğin önemini hepimiz idrak etmeliyiz.

Büyük Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da yaktığı meşalenin ışığında, daha çok çalışmayı, daha başarılı olmayı ve milletimizi dünyanın saygın ve güçlü devletleri arasına kabul ettirmeyi öncelikle gençler olmak üzere hepimiz birinci hedefimiz yapmalıyız."

Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak kendilerinin de günümüzde gençliğe, yetişmiş iş gücüne istihdam yaratmak zorunda olduğunu bir an bile akıldan çıkarmaması gerektiğine işaret etti.

Üretimin, verimliliğin ve kalitenin yeni yetişmiş genç iş gücü ile karşılanabileceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, işletmelerin rekabet ortamı içinde var olabilmeleri ve geleceği karşılayabilmeleri için gençlerin bunun garantisi olduğunu söyledi.

Gençlerin dinamizmini, girişimcilik ruhu ile geliştirerek, düşünsel planları, eyleme dönüştürülmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yönde gençlerimize güvenerek, onlara geleceğin oluşumunda yol açmalıyız. TOBB olarak tüm üyelerimizle biz, bu görevin sorumluluk bilinci içindeyiz.

Büyük Atatürk'ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin tesisi yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, Türk özel sektörü adına, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum."