Aliağa'da Kurumlar Şampiyonu SİDER A.Ş

11.05.2007
Türkiye'nin en büyük Sanayi Ticaret kentlerinden Aliağa'da bu yılın kurumlar vergisi şampiyonu 4.193.593 YTL tahakkuk eden vergi rakamı ile Sider Dış Ticaret A.Ş oldu.

Türkiye’nin en büyük Sanayi Ticaret kentlerinden Aliağa, Kurumlar vergisi rakamlarıyla da liderliğini gösterdi. İlçede üretim yapan demir çelik sektörü, kurumlar vergisi listesinde zirvedeki ağırlığını korurken, diğer sanayi sektörleri de ilk yüzü oluşturdu. Aliağa Ticaret Odası, Aliağa’da kurumlar vergisi ilk yüz listesine giren kuruluşlardan 99’unun Aliağa Ticaret odası üyesi olduğunu açıkladı.

Aliağa Vergi Dairesi, 2006 yılı kazançlarından doğan ve 2007 Nisan ayına kadar verilen yıllık Kurumlar Vergisi beyannamelerine göre tahakkuk ettirilen en çok vergi ödeyecek 100 mükellefini açıkladı. Aliağa Vergi Dairesine 2006 yılına ait beyanname veren 573 kurumlar vergisi mükellefi toplam 74 milyon 776 bin YTL gelir matrahı beyan ederken, bu matraha 15 milyon YTL vergi tahakkuk ettirildi.

Aliağa Vergi Dairesi tarafından 2006 yılında en yüksek gelir beyan eden ilk 100 mükellefi açıklandı. Merkezi Aliağa’da bulunan 573 kurumlar vergisi mükellefinin beyan ettikleri vergi matrahları ve tahakkuk eden vergi rakamları kamuoyuna açıklandı.

Aliağa’da bu yılın Kurumlar vergisi Şampiyonu Demir Toptan satışı yapan Sider Dış Ticaret A.Ş Oldu. Sider A.Ş’nin, 20 milyon 967 bin 969 YTL’lik vergi matrahına 4 milyon 193 bin 593 YTL vergi tahakkuk etti. Bu tahakkuk rakamıyla Aliağa Kurumlar vergisi şampiyonu olan Sider A.Ş’yi geçen yılın da 2. olan Özkan Demir Çelik A.Ş izledi.

Aliağa Vergi Dairesi’nin açıkladığı rakamlara göre bu yılın kurumlar vergisi şampiyonu 4.193.593 YTL tahakkuk eden vergi rakamı ile Sider Dış Ticaret A.Ş oldu. Listenin ilk dört sırasında Demir Çelik Sektöründe faaliyet gösteren şirketler yer alırken, İlk onda 6 demir çelik şirketi, bir Gübre, bir Petrol ürünleri, bir taşımacılık, bir de Bilgisayar otomasyon şirketi yer aldı.

ALİAĞA KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ İLK YİRMİBEŞDE; Sider Dış Ticaret A.Ş, Özkan Demir Çelik A.Ş, Sözer Demir Çelik A.Ş, Dört Yıldız Demir çelik A.Ş, Ege Gübre A.Ş, Yalçınkaya Petrol Ürünleri A.Ş, Sider Demir Çelik Paz. A.Ş, Yavuzlar Endüstri A.Ş, Erk Bilgisayar A.Ş,  Liman İşl. Nak San Tic. A.Ş, Doğan Nakliyat Ltd. şti, Egelim Lojistik A.Ş, Site İnşaat Ltd şti, Doğa Gıda mad. Ltd. şti, Makbosan A.Ş, EgeHakan İnş malz. Ltd. şti, Bilim Plastik Kimya A.Ş, Tümsan Kimyevi madde A.Ş, Şimşekler Gıda Gemi Söküm A.Ş, İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş, Temellioğlu Demir Çelik Nakliyat, Aliağa Vinç Nak. Ltd. şti, Saka Beton Ltd .Şti, Fikret Reis İnşaat ltd. şti, Arkadaş Dem. Çel. Ltd. şti,  yer aldı.

ALİAĞA BÜTÇEDEN DAHA FAZLA PAY ALMALI

Aliağa’nın yüksek vergi matrahı ve tahsilatıyla Türkiye’nin önde gelen Sanayi Ticaret kentlerinden biri olduğunu kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın bütçeden daha fazla pay alması gerektiğini söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, “Aliağa’da yatırımların artması ve istihdam olanaklarının geliştirilmesi, çevresel ve bölgesel sorunların çözümü için bütçeden daha fazla pay almak gerekiyor. Gebze’den sonra en büyük ekonomiye sahip ikinci ilçe olan Aliağa, kamu gelirlerinden ve bütçeden daha fazla pay alabilmelidir. Bu kadar fazla vergi ödeyen bir ilçenin bunun karşılığını görmesi gerekir” Dedi.

Saka, Kurumlar vergisi rekortmen listesinde yer alan Oda üyelerini de kutlayarak, “Bir çok iktisadi ve bürokratik güçlükler içerisinde yatırım yapan, istihdam yaratan, kazancını beyan edip vergisini ödeyerek, işini dürüstçe ve özveriyle yaparak gururumuz olan kuruluşlarımızı tebrik ediyorum” Dedi.