ALTO üyelerine özel POS avantajları

04.05.2007
Aliağa Ticaret Odası'nın girişimleri üzerine; Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi, Aliağa Ticaret Odası üyesi işyerlerinde kullanılan kredi kartı pos komisyonlarını düşürdü.

Aliağa’da ticari yaşamın hareketlenmesi; işyerleri ve tüketici açısından maliyetlerin düşürülmesine yönelik olarak Aliağa Ticaret Odası tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor. Oda, son olarak Türkiye İş bankası ve Yapı Kredi ile görüşerek Oda üyesi işyerlerinde kullanılan kredi kartı POS komisyon oranlarının düşürülmesini sağladı. ALTO’nun, İş Bankası ve Yapı Kredi’ye teklifi sonucu bu bankalarla çalışan Oda üyesi işyerleri, tüketicilere daha düşük POS komisyon oranlarıyla hizmet verebilecek.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ilçedeki Oda üyesi esnaf ve ticaret erbabının içinde bulunduğu ekonomik güçlükler içerisinde faaliyetini güçlükle sürdürebildiğini belirterek, kredi kartı kullanımının her geçen gün arttığı ülkede, alışverişlerin büyük bölümünün kredi kartları ile gerçekleştirildiğini söyledi. Piyasadaki nakit azlığı ve kullanım kolaylığı nedeniyle tüketicilerin çoğunlukla kredi kartını tercih ettiğini, bu yüzden de işyerlerinin bir çok bankaya ait pos cihazlarını kullandıklarını kaydeden Saka, “Son dönemde üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde kredi kartı pos cihazlarından bankaların aldıkları komisyon oranlarının yüksek olduğu, bunların düşürülmesine dair talepler alıyorduk. Bunun üzerine başlattığımız çalışma sonucu Yapı Kredi ve Türkiye İş Bankası ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı ve bu bankalarımız Oda üyelerimiz için avantajlı rakamlar içeren özel Pos komisyon oranları belirlendi.” Dedi.

Avantajlı POS komisyon oranlarından faydalanmak isteyen Aliağa Ticaret Odası üyesi işyerlerinin, Yapı Kredi ve İş Bankası’na başvurmasının yeterli olacağını kaydeden Saka, “Bu hizmetimizle birlikte ticaret erbabımızın biraz daha rahatlayacağına ve bunun tüketici fiyatlarına yansıyacağını düşünüyorum. Tüm üyelerimize hayırlı olsun” dedi.