ALTO’dan emlakçılık sektörü toplantısı

01.05.2007

Aliağa Ticaret Odası, son yayınlanan genelgelerle Tapu Sicil Müdürlüklerinde de iş yapabilmelerine olanak sağlanan emlakçılık sektörünü değişen uygulamalar hakkında bilgilendirecek. Aliağa Ticaret Odası tarafından 8 Mayıs Salı günü saat 16.00’da düzenlenecek toplantıya Tapu kadastro 3. Bölge Müdürü Doğan Sarı ve İzmir Emlak Komisyoncuları odası Başkanı Mesut Güleroğlu da katılacak.

TAPU KADASTRO BÖLGE MÜDÜRÜ DOĞAN SARI KATILACAK

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün14 Mart 2007’de yayınlanan ve 1 Mayıs 2007 itibariyle yürürlüğe giren Genelgesi ile Emlak Komisyoncusu olarak faaliyet gösteren firma ve kişilerin Tapu Sicil Müdürlükleri’nde iş takip edilebilmelerine imkân sağlandığını hatırlattı.

Yeni uygulamayla birlikte meslek Odası, Ticaret odası veya esnaf odalarına kayıtlı emlak komisyoncularının Tapu Sicil Müdürlüklerinde artık Oda Kimlik ve Yetki Belgeleri ile işlem yapabildiğini kaydeden Saka, sektörün bilgilendirilmesi amacıyla Aliağa Ticaret odası olarak Tapu Kadastro Müdürü Doğan Sarı ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu’nun Aliağa’ya davet edildiğini söyledi.

BÖLGEDEKİ TÜM EMLAKÇILARA DAVET

Genelge ile uygulamalardaki sıkıntıların ve sorunların çözümlenmesi ve takipçilik müessesesinin disiplini ve kayıt altına alınabilmesi açısından, sektörün bilgilendirilmesi gerektiğini anlatan Saka, “1 Mayıs 2007 itibariyle emlak komisyoncuları, Tapu dairelerinde yetki belgesi olmadan işlem yapamayacak. Yeni uygulama ile kayıt dışı çalışanların önlenmesi ve sektörün hizmet kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor. Vatandaşlarımızın da mağduriyetlerle karşılaşmaması için Odalara kayıtlı, yetki belgeli ve yaka kartlı emlakçılarla çalışmaları büyük önem arzediyor. Tapu Kadastro Bölge Müdürümüz Sayın Doğan Sarı’nın katılacağı Bilgilendirme toplantısına Aliağa’daki ve Bakırçay havzasındaki tüm sektör temsilcilerini davet ediyoruz” Dedi.

Aliağa Ticaret Odası’nın “Emlakçılık sektöründe yeni uygulamalar” konulu bilgilendirme toplantısına 8 mayıs 2007 Salı günü saat 16.00’da Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda yapılacak