Çevre Mühendisi Adayları Aliağa’da

28.04.2007
  •  A 
Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri Aliağa Ticaret Odası’nın davetlisi olarak kente gelerek Gemi Söküm Tesisleri ve ALOSBİ’yi ziyaret etti.

Aliağa Ticaret Odası’nın Üniversiteler ile yaptığı işbirliği çalışmaları, ilçeye yapılan teknik gezilerle giderek yoğunlaşıyor. Oda, her fırsatta geleceğin mühendisleri ile bölge sorunlarını ve bilgi birikimini paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Yüksek teknoloji Enstitüsü şehir ve bölge planlama öğrencilerini misafir eden Aliağa Ticaret Odası bu kez Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerini ağırladı.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü 4. sınıf öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan 26 kişilik teknik gezi heyeti Aliağa Ticaret Odası’nın davetlisi olarak ilçeye gelerek Sanayileşme ve çevresel gelişmeler hakkında yerinde bilgi aldı.

 

SANAYİ -  ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ ARTACAK

Aliağa’daki sanayileşme potansiyeli geliştirerek sürdürülebilir kalkınma yolunda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası, Çevre Mühendisi adaylarını Aliağa’da misafir ederek ilçenin sorunları ve çözüm yolları hakkında bilgilendirdi. Ziyarette öğrencilere bölgeyi tanıtan Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, Üniversite- Sanayi işbirliğinin artması için çaba harcadıklarını dile getirdi. Saka, “Sürdürülebilir kalkınma, yaşanabilir çevre ve planlı sanayileşme için Üniversitelerin bilgi birikimi ve yetişmiş beyin gücünden daha çok faydalanacağız” dedi.

 

GEMİ SÖKÜM’DE BRİFİNG

Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Esra Türker Altuntaş, Dr. Ayla Uysal ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yardımcı Doçent Dr. Hüsnü Demirpence başkanlığında, Aliağa Ticaret Odası’nın davetlisi olarak ilçeye gelen öğrenciler PETKİM, Gemi Söküm tesisleri ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Özellikle Gemi Söküm tesislerini yakından inceleyen öğrencilere Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği tarafından kapsamlı bir brifing verildi.

 

ALOSBİ’DE HER DETAYI İNCELEDİLER

Öğrenciler, bölgede gemilerin söküm aşamaları, işyeri güvenliği ve işçi sağlığı, yaşam alanları, asbest ve atıkların bertarafı başta olmak üzere merak ettikleri tüm konularda bilgiler aldı. Heyet, Gemi Söküm tesislerindeki incelemelerin ardından Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne geçti. Teknik gezide öğrenciler uygulamaları yerinde görme imkanı bulurken, Aliağa organize Sanayi Bölgesi’nde de altyapı galeri sistemlerini uzun uzun inceleyerek kullanılan teknoloji hakkında bilgi aldılar.

 

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Esra Türker Altuntaş, Aliağa Ticaret Odası’nın teknik geziye büyük ilgi göstererek her türlü destek ve kolaylığı sağladığını dile getirdi. Oda Başkanı Adnan Saka’ya heyet adına teşekkür eden Altuntaş, “Aliağa gibi Türkiye’nin en hızlı sanayileşen, bu yüzden de çeşitli çevre sorunları yaşayan bir ilçeyi öğrencilerimize gösterme imkanı verdiği için Aliağa Ticaret Odası’na teşekkürü bir borç biliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu gezi, öğrencilerimiz için kesinlikle çok faydalı oldu” dedi.

 

ÇEVRE MÜHENDİSİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Esra Türker Altuntaş “Çevre Mühendisliği bölümünün amacı, ülkenin ihtiyacı olan atıksu, katı atık, gürültü kirliliği, deniz ve göl kirliliği ve toprak kirliliği gibi sorunları çözecek çağdaş bir bakış açısına sahip, çözüm üretebilen çevre mühendislerini yetiştirmektir. Aliağa’nın da gelecekte daha planlı ve sorunsuz bir ilçe olması için Üniversitelerimizde yetişen çevre mühendislerimize büyük görev düşüyor” dedi.

 

Gezi boyunca bölgedeki her detayı kayda alan ve fotoğraf çeken genç mühendis adaylarının ilgisinin oldukça yoğun olduğu gözlenirken, teknik gezi sırasında, mühendis adaylarını her konuda desteklediklerini ve onlara güvendiklerini belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, “400 fabrikanın kurulacağı ve ülke ekonomisine dev bir üretim üssü haline dönüşecek ALOSBİ’de Türkiye ekonomisinin gururu bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım, Türk insanının neler yapabileceğinin en somut göstergesidir. Sizler de mesleğinizi çok iyi yaparak bu ülkeye faydalı birer mühendis olacaksınız” dedi.

 

Fotoğraf