R. Hisarcıklıoğlu’nun 23 Nisan Mesajı

23.04.2007
TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; “Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi, ekonomik altyapı ile güçlendirerek korumalıyız”

TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu’nun mesajı şöyle;

“23 Nisan 1920, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren, birbirimizle kenetlendiğimiz ve geleceğimiz için yan yana hareket ettiğimiz, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklarımız için bir şenliktir. 23 Nisan 1920, aynı zamanda Türkiye’yi tanımak ve her zaman umut dolu olmak anlamını taşıyan bir tarihtir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Atatürk'ü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümünde bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Bize bıraktığı Cumhuriyeti, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırmak için çabamız artan bir güçle devam edecektir. Bunu da ancak, Demokrasiyi soyut bir kavram olmaktan çıkartıp, ekonomik altyapı ile güçlendirebilirsek gerçekleştirebilir ve saygınlık kazanabiliriz.

Bir ulusun yaşamsal kararlarıyla, dün olduğu gibi bugün de aynı duyarlılık, kararlılıkla ve ülke sevgisiyle ilgilenmenin yanı sıra, refah ve mutluğun temeli olan ekonomik kalkınmayı en ileri ülkeler seviyesinde gerçekleştirmek için üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirme azim ve kararındayız.

Büyük camiamız, O’nun Türk hür teşebbüsüne gösterdiği güven, bizlere kazandırdığı umut ve enerji ile birlik ve beraberlik içerisinde büyümenin liderliğini yapmayı, zor olanı başarmayı kendisine kutsal bir görev addetmiş olarak yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyor.

Türkiye sevdamıza dört elle sarılacak, çalışkan insanları ve zengin doğal kaynaklarıyla ülkemizi dünya gücü yapma yolunda hep beraber bir adım daha attığımız bir bayram olması temennisiyle, Türk özel sektörü adına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Yüce Milletimize kutlu olmasını diliyoruz”