Vakıfbank'tan ALTO Üyelerine özel kredi

18.04.2007

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Vakıfbank arasında imzalanan bir protokol ile finans gereksinimi duyan Oda üyelerine uygun koşullarla kredi kullanabilme olanağı sağlandı. Protokolle Oda üyeleri Eximbank Kaynaklı ihracat kredilerini Vakıfbank aracılığıyla kullanabilecek

Vakıfbank Aliağa Şube Müdürü Ekrem UYSAL ile ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka tarafından imzalanan protokole göre Oda üyeleri Vakıfbank'ın çeşitli vade ve faiz oranlarındaki; “Yeni Türk Lirası Nakit İşletme Giderleri” başlığı altında sıralanan; İşyeri edindirme, Taksitli işletme, araç, filo, trlibor, itibar ve diğer nakdi krediler, “İhracatçıya Destek Kredileri” başlığı altında sıralanan, banka kaynaklı ihracat-döviz kredileri, Türk Eximbank kaynaklı ihracat kredileri, “Yatırımcıya Destek Kredileri” başlığı altında sıralanan, banka kaynaklı yatırım kredisi, New-York yatırım kredisi, Viyana yatırım kredisi, AYB kaynaklı yatırım kredisi, AKKB kaynaklı yatırım kredisi, “Gayri Nakdi Krediler” başlığı altında sıralanan, iş taahhütleri kredisi, diğer konular avans ve kesin teminat mektupları kredi ve sistemlerinden avantajlı olarak yararlanabilecek.

ALİAĞA TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN SAKA: ALİAĞA EKONOMİSİNE, REEL SEKTÖRE DİNAMİZM KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen protokol töreninde bir konuşma yapan Oda Başkanı Adnan SAKA, işletmelerin büyük finansman sorunu bulunduğunu vurgulayarak, “Bu işbirliği ile üyelerimiz yeni işyeri açıp, araç alabilecek, üretim kapasitelerini yenileme ve artırma şansı bulabilecekler, dış pazarda da rekabet edebilme avantajına kavuşacak. Bu protokolle, Nakit ve buna bağlı olarak yeniden yapılanma, büyüme sorunu yaşayan Aliağa ekonomisine, reel sektöre dinamizm kazandırmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, en kapsamlı protokolü imzaladıklarını ifade ederek; “Aralarında İşyeri edindirme kredisi’nden Araç kredisine, Çek, Senet Karşılığı avans kredisinden, Hammadde alım kredisi ve organik Tarım / Sera kredisi kadar bir çok farklı ürünü üyelerimize avantajlı koşullarda sunduk.” Dedi.

Vakıfbank Aliağa Şube Müdürü Ekrem UYSAL,  Aliağa Ticaret Odası üyelerine her türlü hizmeti sağlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek  “Aliağa Ticaret Odası ile imzaladığımız bu protokolle Vakıfbank olarak, geniş ürün yelpazesini uygun koşullarla Aliağalı sanayici ve işadamlarımızın kullanımına sunuyoruz. Bankamız ile Aliağa Ticaret Odası arasından imzalanan protokol kapsamında uygulamaya konulan kredi paketiyle, ALTO Üyeleri, bankamızın taksitli ticari, ihtiyaç kredileri ve nakdi krediler ile yatırım kredileri ve gayri nakdi kredilerden piyasa şartlarına göre oldukça cazip koşullarla faydalanacaktır. Ayrıca Eximbank kaynaklı ihracat kredilerini bankamız aracılığı ile kullanabilecekler. Bununla birlikte yapılan bu protokol ile Leasing, Factoring, Sigorta, Bireysel Emeklilik gibi hizmet ve ürünlerden ayrıcalıklı olarak oda üyeleri faydalanacaktır’ dedi.