TED Aliağa Vakfı’nda Başkan Saka

10.04.2007
TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim Kurulu başkanlığına, Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka getirildi.

Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Çağdaş eğitim kurumlarından TED kolejleri, yüksek eğitim standardı ve modern eğitim yöntemleriyle eğitim ve öğretimde önemli bir görevi yerine getiriyor. Türk Eğitim Derneği (TED) bünyesindeki okullardan TED Aliağa Koleji de eğitimdeki başarı oranı ve yüksek eğitim kalitesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI’NIN YENİ BAŞKANI ADNAN SAKA

Geçtiğimiz gün yapılan toplantı ile TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim kurulu’nda değişikliğe gidildi. Vakıfta görev süresi tamamlanan Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Akif Akça, yeni dönemde görev almazken, Vakfın başkanlığına Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi olarak kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Adnan Saka getirildi.

Adnan Saka başkanlığındaki yeni Vakıf Yönetim Kurulu; Başkan yardımcısı M.Erdem Önder, Sekreter Fatih Tanfer, Sayman Cengiz Dinç, üyeler Dr. Rahim İşler, H. Deniz Komsuoğlu ve Ali Ekrem Aslan’dan oluştu.

Yıllardır TED kolejine ve Türk eğitim camiasına hizmet veren Avukat Akif Akça ise, TED Aliağa Koleji Derneği’nde yönetim kurulu başkanlığını sürdürürken, dernek yönetimi de İlhan Çolak, İrfan Çınar, Uğur Torunoğlu, Ali Arıcan, Ergun Bayar ve Semra Fırat’tan oluşuyor.

TED Aliağa kolejinin yeniden yapılanması sonucu; Dernek yönetim kurulu başkanlığında Akif Akça’nın, Vakıf yönetim kurulu başkanlığı’nda da Adnan Saka’nın bulunmasının yeni bir sinerji yarattığı,  TED’in oluşan bu yeni sinerjiyle eğitim kalite standardını daha çok yükselteceği belirtiliyor.

TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Adnan Saka, TED Özel Aliağa  Koleji’nin, çağdaş eğitimin önde gelen bir kurumu olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, “TED Aliağa Kolejinde Öğrencilerimizi yüksek öğretime hazırlama yanında, bilgiye ulaşmasını ve bilgiyi kullanmasını bilen, özgür düşünüp, üreten, özgüvene sahip, araştırıp sorgulayıcı, tarihi ve kültürel birikimi bilen, çevresine duyarlı, bilgi ve teknolojiyi kullanabilen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ :

Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur.

Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde doğmuş ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir.

İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan Derneğimiz, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.