Gaziantep Sanayi Odası’nı ziyaret

31.03.2007
Aliağa Ticaret Odası’nın, Meclis ve Meslek komitelerinden oluşan 45 kişilik bir heyeti Gaziantep Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Aliağa Ticaret Odası’nın ziyaretinin ikinci durağı Gaziantep Sanayi Odası oldu. Gaziantep Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen tarafından karşılanan Aliağa heyeti, özellikle Gaziantep Sanayi Odası’nın “Marka Şehir Gaziantep” projesi hakkında bilgiler aldı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adan Saka, Gaziantep’in KOBİ’ler, OSB ve markalaşmayla Türkiye’de öne çıkan önemli bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, Gaziantep’in son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirerek sanayi ve ticaret alanında önemli bir şehir haline geldiğini söyledi. Gaziantep’in devlet yardımı almadan kendi yağıyla kavrularak bugüne geldiğini vurgulayan Özmen, sözlerine şöyle devam etti:

“ Gaziantep’te geniş bir sektörel dağılım ve ürün yelpazesi var. Organize Sanayi Bölgelerimizde ekonomik büyüme gün geçtikçe artıyor. Bunun yanında ilkini geçen sene düzenlemiş olduğumuz Irak Uluslararası Fuarı aracılığıyla bini aşkın firmayı Gaziantep’te bir araya getirdik. Bu vesileyle firmalar için büyük fırsatlar sunan 2. Irak Fuarı’na sizi davet ediyoruz.”

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise Gaziantep’in sanayi ve ticaret açısından model bir şehir olduğunu söyledi. Ziyaret amaçlarının Gaziantep sanayisinin gelişmişliğini yerinde inceleyerek görmek olduğunu belirten Saka, Aliağa’nın sanayi ve ticaret kapasitesini daha üst seviyelere taşıyabilmek için bu tür ziyaretlerin ve incelemelerin önem taşıdığını söyledi.