ALTO Heyeti Gaziantep Ticaret Odası'nda

31.03.2007
Aliağa Ticaret Odası, Meclis ve Meslek komitelerinden oluşan 45 kişilik bir heyeti Gaziantep’e götürdü. Heyet, iki gün boyunca kalacağı Gaziantep’te Gazitek 2007 fuarını ve Gaziantep OSB’yi ziyaret edecek.

Aliağa Ticaret Odası, Meclis ve meslek komitelerinden oluşan 45 kişilik bir heyeti Gaziantep’e götürdü. Heyet, iki gün boyunca kalacağı Gaziantep’te GAZİTEK 2007 fuarını ziyaret edecek ve Gaziantep Organize sanayi bölgesi’nde incelemelerde bulunacak.

İlk Ziyaret Gaziantep Ticaret Odası’na

Gaziantep’te ilk olarak Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Aliağa Ticaret Odası heyeti, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’dan Oda faaliyetleri ve bölgenin ticari yapısı üzerine bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan GTO Başkanı Aslan, Saka ve beraberindeki heyetle Türkiye'nin ekonomik problemleri ve sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Türkiye'deki girişimcilerin yurtdışı ziyaretler kadar yurtiçi ziyaretlere de önem vermesi gerektiğini kaydeden Aslan, "Bu konuda bilgi noksanlıkları var. Yurtdışına açılırken, kendi ülkemizi ihmal etmemeliyiz" dedi. Türkiye'nin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştireceğini hatırlatan Aslan, şunları söyledi: "Ekonomide yaşanan sıkıntıların Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bir ilgisi yok. Türkiye'nin geleceği konusunda karamsarlık içinde değiliz ancak, piyasada ciddi bir nakit sıkıntısı yaşanıyor. Günü gelen çek ve senetlerin ödemelerinde büyük sıkıntı var. İç piyasada durgunluk ve daralma söz konusu. Hükümet, süratle sıkıntıların çözümü noktasında tedbirler almalı."

Aliağa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da, Aliağa'da 10 bin dönümlük bir arazi üzerine Türkiye’nin en büyük OSB’si ALOSBİ’yi kurduklarını ve çalışmaların yüzde 75'inin tamamlandığını ifade etti. Saka, Organize sanayi bölgesi konusunda Gaziantepli sanayicilerle görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz sanayiciler olarak vatanımız ve milletimiz için çalışıyoruz. Tespit ettiğimiz sıkıntıları ilgili yerlere bildiriyoruz. Türkiye'de bir an önce endüstri envanteri çıkarılmalı. Teşvik yasası yeniden gözden geçirilmeli. Şu anda kapasitesinin çok altında çalışan un fabrikaları var. Hiç bir araştırma yapılmadan çok sayıda fabrika kurulmuş. Ancak biz, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz."

Konuşmaların ardından GTO Başkanı Aslan ve Saka, ziyaretin anısına birbirlerine plaket verdi.