Anadolu Yaklaşımı için anlaşma metni

22.03.2007

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), KOBİ'lerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren Anadolu Yaklaşımı'nda bankaların imzalaması gereken çerçeve anlaşmasını hazırladı. Alacaklı bankaların metni imzalaması için 10 işgünü süre verildi. Bu süre içinde imza atmayan bankalar için BDDK onayı ile 60 günlük süre verilebilecek.

TBB'nin yazılı açıklamasına göre; çerçeve anlaşması, TBB ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu tarafından hazırlandı. Finansal Kiralama Derneği ile Faktoring Derneği temsilcileri de hazırlık çalışmalarına davet edildi.

İmza İçin 10 Gün Süre

Taslak çerçeve anlaşması 8 Mart'ta TBB Yönetim Kurulu’nda görüşüldü. Metin, 16 Mart'ta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) görüşüne sunuldu. Ardından anlaşma metni, bugün itibariyle alacaklı kuruluşların imzasına açıldı. İmza için 10 işgünü süre verildi. Bu süre içinde, alacaklı kuruluşlar tarafından imzalanacak çerçeve anlaşması, BDDK'nın onayına sunulacak. Çerçeve anlaşmasını bu süre içinde imzalayamayan alacaklı kuruluşlar, BDDK'nın onayının alınmasından itibaren 60 takvim günü içinde de anlaşmayı imzalayabilecekler.

Anlaşmayı imzalayacak olan kuruluşlardan Yönetim Kurulu kararı, yetki belgesi ve kimlik belgesiyle birlikte TBB'ye gelerek çerçeve anlaşmasını imzalamaları talep ediliyor. Çerçeve anlaşmasının ekleri "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Finansal Yeniden Yapılandırılması Kapsamında Başvuruda Bulunacak Firmalar İçin Standart Yapılandırma Alternatifleri", "Başvuru ve Taahhüt Mektubu" "Niyet Mektubu", "Standart Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşme Örneği" ve  "Hakem Kurulu"’ndan oluşuyor.