Tarifeye uymayanlara disiplin soruşturması

12.03.2007
ALTO’nun Azami 35 Kuruş Kararına Rağmen, Aliağa’da Ekmeği 40 Kuruştan Satmakta Israr Eden Ekmek Üreticileri Hakkında Disiplin Soruşturması Başlatıldı

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa ilçesi sınırları içinde 16 Şubatta 200 gram ekmeğin azami 35 kuruştan satılması yönünde belirlediği tarifeye uymayan ve tarife cetvellerini tüketicilerin göreceği şekilde asmayan ekmek üreticileri hakkında disiplin soruşturması başlattı.

FIRINCILARA AZAMİ FİYAT VE TARİFE CETVELİ UYARISI

Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, 16 Şubat’ta Ticaret odası Meclisi tarafından ilçede 200 gram ekmeğin 35 kuruşa satılabileceğine dair karar alınarak bu kararın ve hazırlanan tarife cetvellerinin ilgili kurumlar ve Oda üyesi ekmek üreticilerine gönderildiğini anımsattı.  Oda tarafından ekmek üretilen ve satılan yerlerde yapılan incelemeler sonucu tarifeye uymadığı tespit edilen ekmek üreticilerini hakkında Disiplin soruşturması başlatıldığını kaydeden Saka, ilçede sadece iki ekmek üreticisi işletmenin tarifeye uygun şekilde ekmek satışı yaptığını belirtti.

TARİFE CETVELLERİ TÜKETİCİNİN GÖRECEĞİ ŞEKİLDE ASILMALI

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İlçe sınırları içinde 200 gram ekmeğin azami 35 kuruş fiyatla satılabileceğini, bunu içeren Oda tarafından hazırlanan tarifelerin de ekmek üretim yerlerinde tüketicilerin rahatlıkla göreceği şekilde asılması gerektiğini hatırlattı.

Aliağa Ticaret Odası tarafından açıklanan tarifelere bazı ekmek üreticileri tarafından uyulmadığı yönünde gelen bilgiler üzerine ekmek üretim ve satış yapılan yerlerde inceleme yapıldığını söyleyen Saka, “Aliağa’da Ekmek azami 35 kuruştan satılabilir. Bu fiyata uymadığı öğrenilen ve kuralları yerine getirmeyen ekmek üreticileri hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Belirlenen fiyatı uygulamayan ekmek üreticileri, cezai yaptırımlarla karşılaşacak. Bu gibi durumların yaşanmaması için ekmek üreticisi üyelerimizin odamızca alınan azami fiyat kararına uyarak üretim ve satış yapmaları gerekiyor” dedi.

FİYATA UYMAYAN EKMEK ÜRETİCİLERİ DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA!

Ekmek üreticilerinin Türk Gıda Kodeksi, gramaj ve fiyat konularında hassasiyet göstermesini isteyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Hazırlanan tarifelere uyulmadığı takdirde odamız tarafından ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde öngörülen cezai hükümler uygulanacak. Cezalarla karşı karşıya kalmak istemeyen ekmek üreticilerimizin, Odamızca alınan kararlara riayet etmelerini tavsiye ederim” dedi.