Müsteşarlığın Bürokrasi Savaşı

02.03.2007
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile yeni bir uygulamaya daha start veriyor. Uygulamayla Bölge Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlara istedikleri takdirde evrakları, kargo ile teslim edilebilecek.

Bürokrasinin önünü kesmek ve denizcilerin zamandan tasarruf etmeleri amacı ile çeşitli çalışmaları devreye sokan Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile  yeni bir uygulamaya daha start veriyor. Uygulamayla Bölge Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlara istedikleri takdirde evrakları, kargo ile teslim edilebilecek.

Denizcilik sektöründe bürokrasinin azalması adına çeşitli çalışmaları yerine getiren Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile yeni bir çalışmanın içerisinde.

Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Selçuk Sert, zamandan tasarruf etmek amacı ile kendilerine başvuru yapan denizcilerin gemi adamı cüzdanı, yeterlilik belgesi yenileme ve denize elverişlilik belgesi gibi evrakların kargo yolu ile kendilerine ulaştırılabileceğini söyledi.

Sert, konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Vatandaşa verdiğimiz hizmetlerde kaliteyi artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Son olarak isteyen vatandaş gemi adamı cüzdanı, yeterlilik belgesi yenileme, denize elverişlilik belgesi gibi  evraklarını kargo ile elden teslim alabilecek. Çünkü, pek çok vatandaşımız bu tür evraklar için şehir dışından geliyor ve işlemlerin tamamlanmasının ardından tekrar İzmir’e gelmeleri mecburiyetini ortadan kaldırmak için bu yöntemi uygulamaya başladık. Eğer isterlerse işlemler tamamlandıktan sonra evraklarını kendilerine kargo ile ulaştırıyoruz. Bizim amacımız, adeta zaman ile yarışan denizcilerimiz, vatandaşlarımız için bürokrasiyi azaltmak."

Sert, gemi adamı cüzdanları, yeterlilik belgeleri gibi işlemlerin daha önce 16 günde tamamlanırken şimdi 1 gün içerisinde tamamlandığını, bunun yanında zabitan sınıfının yeterliliğine yönelik olarak yenileme ve kayıp gibi işlemler için belgelerin Ankara’ya gönderilmeden Bölge Müdürlüğü’nde düzenlendiğinin altını çizdi.  “Artık yavaş yavaş bölgeden yani yerinden hizmet verme anlayışı yerleşti” diyen Sert ayrıca,  denizcilerin Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan interaktif ortam sayesinde işlemlerini internet üzerinden takip edebileceklerini sözlerine ekledi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, deniz ve denizcilik ile ilgili bütün etkinliklere destek verdiklerini belirterek, “Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nden gelen bu teklifi memnunlukla kabul ettik. Oda olarak çalıştığımız kargo şirketini Müsteşarlığın Bölge Müdürlüğü’ne yönlendirdik.  Çalışmayı birlikte yürüteceğiz” şeklinde konuştu.