ALTO'dan Özel Güvenlik Kursu

02.03.2007
Aliağa Ticaret Odası, 2006'da üç dönem halinde gerçekleştirdiği ve 100'ün üzerinde kursiyerin belge aldığı "Özel Güvenlik Eğitimi" kurslarına 5 Mart'ta düzenleyeceği 4. etap kurslarla devam edecek.

Aliağa Ticaret Odası, 2006'da üç dönem halinde gerçekleştirdiği ve 100'ün üzerinde kursiyerin belge aldığı "Özel Güvenlik Eğitimi" kurslarına Aliağalılardan gelen yoğun talep üzerine 5 Mart'ta düzenleyeceği 4. etap kurslarla devam edecek. Aliağa Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada; 2006 yılında üç dönem halinde kurs yapıldığı belirtilerek yüzü aşkın gencin kurslara katılarak belge aldığı ve çeşitli iş yerlerinde istihdam şansı bulduğu hatırlatıldı. Silahlı belge için başvuranlar için 4 hafta, Silahsız belge için başvuranlar içinse 3 hafta sürecek kurs, ASES Güvenlik işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

5 MART PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

5188 Sayılı Özel Güvenlik yasası kapsamında düzenlenen kursa katılım için en az ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş  olma koşulları aranıyor. 5 Mart 2007 Pazartesi günü saat 17:30'da başlayacak kursa büyük ilgi olurken kontenjanın kısa sürede dolmasının beklendiği ifade ediliyor. Bu kursu tamamlayanlar Nisan ayında İçişleri Bakanlığı tarafından merkezi sistemle yapılacak olan özel Güvenlik Sınavına girecek. Bu sınavda başarılı olanlar, Emniyet genel Müdürlüğü tarafından Özel güvenlik soruşturmasının yapılmasının ardından Özel Güvenlik Yaka kartını almaya hak kazanacak.

SİLAHLI 380 YTL, SİLAHSIZ 180 YTL

Aliağa Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre; Silahlı güvenlik belgesi almak isteyenlerin en az Lise mezunu ve 21 yaşından gün almış olması gerekiyor. Bu kursun ulaşım dahil ücreti 380 YTL. Yasa gereği Silahsız güvenlik belgesi almak için başvuruda bulunacakların en az Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Kursun ulaşım dahil ücreti 180 YTL.