Yapı Kredi'den ALTO üyelerine kredi

23.02.2007

Yapı Kredi ile Aliağa Ticaret Odası arasındaki avantajlı koşullar içeren kredi protokolü imzalandı. Aliağa Ticaret Odasında düzenlenen imza törenine Yapı Kredi Aliağa Şube Yönetmeni Mücahit Özbey ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka katıldı. İmzalanan yeni protokol sayesinde, oda üyeleri işletme finansmanı gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere Yapı Kredi’de özel kredi olanaklarından faydalanabilecek.

İmza töreninde bir konuşma yapan Yapı Kredi Aliağa Şube Yönetmeni Mücahit Özbey, Türkiye’deki işletmelerin %99’unu oluşturan KOBİ’lerin ülke ekonomisinin belkemiği olduğunu ve KOBİ’lerin katkısının ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi için çok önemli olduğunu belirtti. Bu yüksek öneme rağmen KOBİ’lerin kredi pazarından aldığı payın sadece %3 olduğunu hatırlatan Özbey, “Bu durum bankamızı KOBİ Bankacılığı alanında daha esnek yaklaşımlar getirmeye yönlendirmiştir. Üretimde kalite ve ürün çeşitliliği sağlamayı amaçlayan ama finansman yetersizliği nedeniyle gelişmiş teknolojilere sahip olamayan ve üretim yöntemlerini geliştiremeyen KOBİ’lerin çeşitlilik arz eden yatırım ve işletme ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte kredileri uygulamaya koymayı amaçlıyoruz” dedi.

Mücahit Özbey, Yapı Kredi’nin 2007 yılında KOBİ bankacılığı alanında önemli atılımlara imza atacağını da ifade etti. Özbey, artık daha güçlü bir sermaye yapısı ve daha geniş şube ağıyla girişimcilerin hizmetinde olduklarını belirterek, “KOBİ'lerin temel ihtiyaçlarının başında yatırım ve işletme finansmanı geliyor. Bu gerçekten hareketle 2003 yılından bu yana Yapı Kredi olarak 60’tan fazla sanayi, ticaret ve meslek odasıyla anlaşmalar yaptık ve bu çerçevede binlerce KOBİ’ye finansman desteği sağladık. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ve Yapı Kredi’nin KOBİ’lere desteğinin süreceğinin bir müjdecisi olan bu işbirliği ile de Aliağalı girişimcilerin de yanında yer almak, onlara yeni ufuklar açmak istiyoruz.” dedi.

KOBİ’leri VIP müşterileri olarak kabul ettiklerini belirten Özbey, 2007 yılında Yapı Kredi şubelerinde yalnızca KOBİ’lere hizmet vermek üzere özel eğitimlerden geçmiş KOBİ Portföy Yönetmenleri bulunacağını sözlerine ekledi. KOBİ’lere sundukları ürünlerin ortak noktasının ticaret hayatını kolaylaştıran çözümler olduğunu belirten Özbey, özel olarak tasarladıkları KOBİ ürün paketleriyle 2007’de de müşterilerinin her türden finansman ve bankacılık ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

ADNAN SAKA: KOBİLER FİNANS KURULUŞLARINDAN DESTEK BEKLİYOR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Adnan Saka, Türkiye’nin en önemli Sanayi, ticaret, enerji ve ihracat üssü durumundaki Aliağa’da Kobilerin finans arayışında olduğunu dile getirerek finansal kuruluşların, ürün ve hizmet çeşitliliğini kobilerin ve ticaret erbabının faydalanmasına yönelik geliştirmesi gerektiğini bildirdi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye ekonomisinin itici gücü olan KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesi halinde üretim ve istihdamda büyük artış yaşanacaktır. Üretimin artması, istihdam kapasitesinin ve ihracatın da artışını beraberinde getirecektir. Bunun için finans kuruluşlarının Kobilere ve Ticaret Odası üyelerine desteği büyük önem taşımaktadır. Yapı Kredi’nin KOBİ’ler, üyelerimiz ve Aliağa’ya faydalı olacak projeler geliştirerek finans arayışlarına çözüm bulması en büyük temennimizdir.  Bu protokol sayesinde, odamız üyelerinin finansman gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere Yapı Kredi’de özel kredi olanaklarından faydalanması imkanı ortaya çıkmıştır” Dedi.