ALOSBİ, Kent’s Fuarlarına katılıyor

21.02.2007
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi 22-25 Şubat 2007 tarihleri arasında İzmir Kültürpark Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kent’s Fuarları’na bir tanıtım standı ile katılıyor.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, 2007 yılına hızlı bir giriş yaptı. 4 Şubat’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen ALOSBİ 1. Kısım Açılışı ve 2. Kısım Temel Atma Törenleri’nin hemen ardından ALOSBİ’de 2007 fuarlar sezonu açılıyor. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi 22-25 Şubat 2007  tarihleri arasında İzmir Kültürpark Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kent’s Fuarları’na bir tanıtım standı ile katılıyor.

ALOSBİ üye firmalarının da broşürleri ile temsil edileceği ALOSBİ standının fuar ziyaretçilerinin  uğrak yeri haline geleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Fuar süresince; tüm sektörlerdeki ALOSBİ üye firmalarının yerli ve yabancı firmalarla işbirliklerinin arttırılması amacı ile tanıtımları yapılırken, ALOSBİ’de yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı sanayicilere de ulaşılacak.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın N. Atıl Akkan fuar katılımlarının ALOSBİ tanıtım ve pazarlama faaliyetleri arasında çok önemli bir yer tuttuğunu belirtirken “Yerli ve yabancı yatırımcıların Bölgemize olan ilgisi gün geçtikçe artıyor, teknolojik altyapısı ve üye firmalara verilen 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile AB Standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ, Türkiye’de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımıdır.” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Toplam 394 adet sanayi parseli bulunan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde Şubat 2007 itibari ile gittikçe azalan boş parseller için yerli ve yabancı yatırımcılar adeta sıraya girmiş durumda. Türkiye’nin tek yedi yıldızlı organize sanayi bölgesi ALOSBİ’ de gün geçtikçe çoğalan fabrikalar ile üretim ve ihracat artarak devam etmektedir

Bölgede ayrıca; geçen yıl temelleri atılan, Aliağa Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş. tarafından doğalgazdan elektrik üretecek olan 100 MW gücündeki Doğalgaz Çevrim Santralı’nın inşaatı tüm hızı ile devam etmekte.

TEİAŞ hatları ile gelen 154 kV’lık enerjiyi 34.5 kV’ya indiren 100 MVA’lık İndirici Merkez sayesinde, ALOSBİ’de üretim yapan firmalar, kesintisiz ve kaliteli elektrik kullanabilmektedir.

Üye firmalarına; yurtiçi ve yurtdışında pazar araştırması, e-ticaret, ticari işbirliği olanakları, fuarlar, seminerler, bilgilendirme toplantıları gibi tanıtım ve gelişim hizmetleri veren ALOSBİ, 2007 yılı boyunca yedi yıldızlı hizmetlerine devam edecektir..