Dış Ticaret Departmanımız Hizmetinizde

28.11.2014

Sayın Üyemiz,

Günümüzde dış ticaret ülkelerin ve bölgelerin kalkınmalarında çok büyük öneme sahiptir. Dış ticaret kabaca;  ithalat ve ihracatın toplamı olarak ifade edilebilir. İthalat en genel anlamıyla ülke kaynaklarının dış ülkelere aktarılması kaydıyla ülkeye mal ve hizmet girişidir. İhracat ise tam tersi olarak yabancı ülke kaynaklarının ülke içine sokulmasıyla ilgilidir. Bu sebeple günümüz küresel ekonomik dünyasında yatırımcılar için önemli bir yer tutan dış ticaretin ilk kısmı olan masa başı araştırmalarında siz üyelerimize, Odamız bünyesinde açılan “Dış Ticaret Departmanı” aracılığı ile yardımcı olacağımızı bildirmek isteriz.

Dış Ticaret departmanında görevlendirilen personelimizin iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

Aliağa Ticaret Odası

Alper KARPUZOĞLU